Liga Profesionista de Fotbal (LPF) va organiza o noua licitatie pentru a vinde restul pachetelor cu drepturile TV ale meciurilor din urmatoarele trei sezoane ale Ligii 1, acestea urmand a fi comasate intr-unul singur, a informat Florian Walter, membru in comisia de licitatie a LPF, citat de Mediafax. Valoarea nou formatului pachet ar putea creste cu pana la 15%.

Florian WalterFoto: Agerpres

"Ma asteptam sa nu se vanda toate pachetele. Televiziunile au avut mai multe optiuni si au ales-o fiecare pe cea care le-a convenit cel mai mult. Nu facem nicio tragedie. Pachetele 3, 4, 5, 6 si 7 le vom comasa intr-unul singur, la care vom adauga si dreptul de a difuza rezumate si vom organiza o noua licitatie, probabil undeva la finalul lunii mai. Nu ne grabim", a declarat Florian Walter, membru in comisia de licitatie a LPF si presedinte executiv al clubului Universitatea Cluj.

"Daca nu se vor vinde, atunci oamenii nu vor avea de ales decat sa vina pe stadion, castigam din asta. Noi, U Cluj, nu ne facem probleme, sigur vom juca cu 30.000 de oameni in tribune. Ar putea fi o problema pentru cluburile care se sustin in mare parte din drepturile TV", a adaugat oficialul.

In ceea ce priveste participarea Televiziunii publice la licitatie, Walter a mentionat: "TVR va participa la licitatie si va lua pachetul noua, e aproape sigur. Nu cred ca se va ajunge sa nu avem decat trei meciuri la televizor".