AC Milan a castigat categoric, scor 3-0, derbiul cu Inter, intr-o partida contand pentru etapa cu numarul XXXI din Serie A. Pato a fost jucatorul determinant pentru gazde, brazilianul punctand de doua ori (1', 62') si provocand eliminarea lui Cristi Chivu (minutul 53'). Tabela a fost inchisa de Cassano (89', din penalti). In urma acestui rezultat, Milan s-a distantat la cinci puncte in fruntea ierarhiei.

Pato si Robinho vor fi pe teren contra Romaniei Foto: Reuters

Meciul a inceput foarte bine pentru gazde, Pato reusind sa deschida scorul in minutul 1, dupa o faza la care au mai contribuit Gattuso si Robinho. Pana la pauza, Van Bommel a nimerit transversala, in timp ce Eto'o a ratat incredibil din doar cativa metri.

Pato a iesit din nou in evidenta si in a doua repriza - brazilianul a provocat eliminarea lui Cristi Chivu (fault in postura de ultim aparator) si a bifat "dubla" in minutul 62.

Dupa o serie de ratari imense ale Milanului (Robinho s-a jucat cu ocaziile), Cassano a inchis tabela (89') dintr-un penalti obtinut tot de el. Bucuria a fost insa de scurta durata pentru atacant, acesta fiind eliminat in minutul 90+1' pentru doua cartonase galbene (si-a dat tricoul jos dupa gol, plus un fault la centrul terenului).

Pana la eliminarea din minutul 54, Chivu a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai Interului, internationalul roman fiind folosit pe postul de fundas central.

Au evoluat echipele:

AC Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Van Bommel - Gatusso (Flamini '52), Boateng, Seedorf - Robinho (Cassano '80), Pato (Emanuelson '84).

Inter: Julio Cesar - Maicon, Ranocchia, Chivu, Zanetti - Motta, Cambiasso (Stankovici '71) - Pandev (Cordoba '55), Sneijder, Eto'o - Pazzini (Milito '64).

In urma acestui succes din "Derby della Madonnina", AC Milan s-a distantat la cinci puncte de Inter.

Clasament:

1 AC Milan 65 puncte

2 Inter 60

3 Napoli 59 (- 1 joc)

4 Udinese 56 (-1 joc)

5 Lazio 54 (-1 joc)

6 AS Roma 50 (-1 joc)

7 Juventus 45 (-1 joc.