Derby-ul etapei a XXIII-a, dintre Timisoara si Steaua, se va disputa cu casa inchisa, cele 26.000 de bilete puse la dispozitie de gruparea banateana fiind vandute in doar doua zile. Neinvinsi in acest sezon al Ligii 1, timisorenii se afla in urmarirea liderului Otelul Galati si exclud alt rezultat decat victoria in meciul cu echipa din Ghencea.

Timisoara - Steaua, in Liga 1Foto: Agerpres

Click aici pentru programul etapei a XXIII-a!

Biletele pentru meciul cu Steaua s-au vandut in doar doua zile, la partida de sambata urmand a asista aproape 30.000 de suporteri (celor 26.000 suporteri ce au cumparat bilete miercuri si joi, adaugandu-se cei 1.000 abonati si cei 2.000 de suporteri stelisti). Banatenii spera ca publicul sa fie al 12-lea jucator in meciul cu Steaua si sa-i conduca pe elevii lui Dusan Uhrin spre o noua victorie in Liga 1.

"Ne-am bucurat cand am aflat ca nu mai sunt bilete pentru meciul cu Steaua. Ne bucura interesul publicului fiindca asta ne-am dorit mereu, sa vina cat mai multa lume la stadion, sa ne incurajeze, sa fie langa noi. Avem mare nevoie de sprijinul lor", a declarat Dan Alexa in cadrul unei conferinte de presa.

"E un meci foarte important. Steaua isi joaca practic ultima sansa la Timisoara. O victorie a noastra i-ar scoate definitiv din lupta pentru titlu. Steaua este o echipa cu jucatori valorosi in lot, care pot face diferenta, e o echipa ce impune respect prin valoarea jucatorilor. E o echipa de traditie a fotbalului romanesc si cu siguranta nu va fi un meci usor. Dar jucam acasa si trebuie sa tratam meciul ca atare. Jucam pentru a castiga, pentru cele trei puncte care sunt foarte importante", a continuat Alexa.

"Urmeaza un program infernal, cu meciuri din trei in trei zile si de aceea e important sa incepem bine. Putem spune ca am intrat in line dreapta. Mai sunt 12 etape, iar fiecare punct pierdut va cantari foarte mult. Trebuie sa tratam fiecare meci foarte serios, la victorie", a mentionat jucatorul banatean.

Portarul Timisoarei, Costel Pantilimon, a adaugat: "Ne-am pregatit bine, pentru ca ne asteapta un meci greu. E un meci foarte important pentru noi, ne luptam pentru a ramane in cursa pentru castigarea titlului. Fiecare partida e importanta pentru ca avem nevoie de cele trei puncte. Nu prea ne permitem sa inregistram alt rezultat. Ne avantajeaza doar victoria in fiecare meci pentru a ramane aproape de Otelul".

De cealalta parte, antrenorul Stelei, Sorin Cartu, se asteapta la un spectacol de gala la Timisoara: "E greu de crezut ca vom reusi sa prindem din urma echipele din fata daca nu reusim un rezultat pozitiv la Timisoara. Nu trebuia sa se ajunga la o diferenta atat de mare intre Steaua si primele clasate. La echipa e o atmosfera propice pentru un spectacol de gala. Timisoara este un oras cu o tenta anti-Bucuresti si fanii sunt pregatiti de meci".

Cartu a vorbit si despre situatia lui Szekely, care a fost anuntat de patronul echipei ca va fi dat afara pentru ca a injurat membrii staff-ului ros-albastru: "Szekely s-a pregatit bine pina acum, dar nu stiu daca va juca. A fost un incident intre el si unul dintre oamenii din staff, dar nu am fost de fata. Am stat de vorba cu el, i-am cerut explicatii si speram sa nu fie adevarat. I-am facut un referat catre conducere, dar nu stiu ce se va intimpla cu el. Decizia le apartine lui Gigi Becali si celorlalti din conducere".

Meciul dintre Timisoara si Steaua se va disputa sambata, 2 aprilie, de la ora 19:30, si va putea fi urmarit in direct la Digisport si in format LiveText pe HotNews.ro.