Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a primit scrisori de felicitare din partea presedintilor Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), Sepp Blatter, respectiv Federatiei Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, pentru realegerea oficialului roman in functia de membru al Comitetului Executiv al UEFA, informeaza site-ul oficial al FRF.

Mircea Sandu, alaturi de Michel PlatiniFoto: Agerpres

Mircea Sandu a castigat, in 22 martie, un nou mandat de patru ani in CEx al UEFA, in urma alegerilor din cadrul Congresului anual al forului european, primind 15 voturi in cel de-al doilea scrutin.

Sepp Blatter, presedinte FIFA:

"Draga domnule Presedinte, draga prietene,

In calitate de presedinte al FIFA si in numele familiei fotbalului din intreaga lume, doresc sa va felicit pentru realegerea in cadrul Comitetului Executiv al UEFA. Familia fotbalului european v-a recunoscut prin aceasta, la Grand Palais din Paris, capacitatile in ceea ce priveste comunicarea si diplomatia, ca si experienta acumulata la FIFA si la UEFA. Bravo!

As dori, totodata, sa profit de acest prilej si sa va multumesc pentru devotamentul si pasiunea de care ati dat dovada in slujba familiei fotbalului international, in mod specific in calitate de membru al Comitetului FIFA de Organizare a Turneelor Olimpice de Fotbal. FIFA este mandra sa se poata baza pe calitatile si experienta dumneavoastra.

Inca o data, va rog sa acceptati din partea mea cele mai sincere felicitari, urari de bine si succes, precum si numai satisfactii in noul dumneavoastra mandat".

Michel Platini, presedinte UEFA:

"Draga Mircea,

Am marea placere de a-mi exprima cele mai sincere felicitari pentru realegerea ta in cadrul Comitetului Executiv al UEFA.

Sunt pe deplin incredintat ca voi putea conta si in continuare pe sprijinul si pe sfaturile tale competente de-a lungul celor patru ani care vor urma, astfel incat sa infruntam impreuna provocarile cu care fotbalul va fi confruntat, cu siguranta, si de-acum inainte".