Romania a reusit prima victorie din preliminariile pentru EURO 2012, tricolorii trecand, scor 3-1, de amatorii din Luxemburg. "In Bosnia nici macar nu am atins mingea, nu am avut niciun sistem, doar ne-am aparat. Din respect pentru acest public (nr. de la Piatra Neamt), trebuie sa credem in calificare", a declarat Adrian Mutu, salvatorul tricolorilor.

Mutu si Razvan Lucescu Foto: Reuters

"A fost un meci pe care ni l-am facut greu, am fost insa capabili sa intoarcem rezultatul. Nu suntem pe acelasi nivel cu nationala Luxemburgului. Norocul nostru a fost ca ma egalat rapid, la doar un minut. Suporterii pot sa strige ce vor, au platit biletul. Noi trebuie sa aratam ca meritam sa jucam la echipa nationala. Ma gandesc la recordul lui Hagi, dar important este sa joc bine. In Bosnia nici macar nu am atins mingea. In Bosnia nu am avut niciun sistem, doar ne-am aparat. Nu avem nimic de pierdut, chiar daca stai cu fundul in poarta, tot poti sa pierzi. Din respect pentru acest public, trebuie sa credem in calificare" - Adrian Mutu (TVR1).

"E frumos cand castigi, am fi vrut sa facem acest lucru si in Bosnia. Mai avem o sansa mica, dar trebuie sa credem in ea. Am inceput partida cu teama, dar lucrurile s-au schimat in a doua repriza. Am aratat ca nu a fost un derbi cu Luxemburg, nu ne-am temut nici dupa ce am primit gol. Din pacate in Bosnia am fost dominati, nu am avut actiuni periculoase. Trebuie sa avem mai mult curaj. Credem in sansa noastra pana la capat" - Ciprian Marica (TVR1).

"Au fost doua reprize diferite, dar vreau sa multumesc publicului si lui Adrian Mutu. A fost un jucator extrem de important, stiu cat de greu a fost stea un an si jumatate pe margine. In repriza a doua a fost altceva, puteam marca inca un gol sau altul. Nu stiu daca un jucator este indispensabil, dar el (nr. Mutu) este unul dintre cei mai buni jucatori ai nationalei. Pe alocuri, jocul nationalei mi-a placut, dar s-a vazut o anumita nesiguranta dupa meciul cu Bosnia. Suntem doar la trei puncte de locul doi, am jucat aproape toate meciurile in deplasare, avem un program care ne-ar avantaja. Nu am strigat nimanui demisia" - Ionut Lupescu (TVR1).

"Dupa ce am primit golul, cand am vazut in ce maniera jucam, m-am gandit ca se poate intampla orice. Norocul nostru a fost golul rapid pe care l-am marcat. Daca treceau 10-15 minute, era foarte greu! Trebuie sa gasim solutii, sa schimbam ceva, pentru ca altfel sansele sunt foarte mici. Meciurile de acasa sunt foarte dificile!" - Victor Piturca (gsptv).

"Luxemburg a fost un adversar incomod, toate echipele au castigat greu impotriva lor. Am stiut si am simitit ca putem sa-i invingem. Trebuie sa fim concentrati pentru urmatoarea partida. In prima repriza am suferit, dar au cedat dupa trecerea timpului" - Ianis Zicu (TVR1).

Clasament Grupa D:

1 Franta 12 puncte/ 5 meciuri

2 Belarus 8 (3-1)/ 5 meciuri

3 Albania 8 (4-4)/ 5 meciuri

4 Bosnia 7 (4-2)/ 4 meciuri

5 Romania 5 (5-6)/ 5 meciuri

6 Luxemburg 1 (1-11)/ 6 meciuri.