Desi conducea cu 2-0 la pauza, UTA Arad a pierdut sambata, in cea de-a XIX-a etapa a Ligii secunde, in fata Petrolului Ploiesti, scor 2-3. Dupa intalnirea celor doua echipe in campionat au aparut si suspiciunile de blat, portarul aradenilor, Madalin Smaranda, marturisind pentru sportarad.ro ca a fost contactat de o persoana din cadrul clubului Petrolul.

Voiculet a reusit dubla pentru UTA in prima repriza punandu-i pe aradeni in avantaj la pauza. In repriza a doua, Oprita (Petrolul) si-a trecut si el in cont o dubla, golul egalizator venind insa dupa o greseala a fundasului Pocuca, cel care se lega la sireturi in momentul in care adversarul scapa singur spre poarta. Golul victoriei a fost inscris cu patru minute inainte de final, dupa o gafa a portarului aradean.

Potrivit publicatiei mai sus amintite, portarul de la UTA, Madalin Smaranda, a marturisit ca a fost contactat de o persoana din cadrul clubului ploiestean: "E adevarat, am fost sunat, dar am taiat orice discutie din fasa. M-a cautat o persoana de la Petrolul care ma cunostea si care credea ca, astfel, se va gasi o portita pentru a face ceva. Nu sunt, insa, acest gen de om, nu vreau sa pacalesc fotbalul. In secunda doi am mers la antrenor si i-am spus ce s-a intamplat. Mai departe, am ajuns la conudecere si am discutat aceasta problema. Ca sa nu fie interpretari, am luat decizia impreuna cu antrenorii sa nu joc in acest meci. Nu am ajuns la discutii avansate cu cel care m-a sunat, am refuzat direct", a marturisit jucatorul.

Ronald Nagy, antrenorul aradenilor, a confirmat cele spuse de jucatorul sau: "Este o situatie dureroasa ce se intampla in fotbalul acesta in care noi incercam sa fim corecti, iar cel mai bun de pe teren sa castige. Smaranda a fost foarte corect si a venit si ne-a spus imediat ce s-a intamplat. Era foarte afectat, era ingandurat, era greu din punct de vedere moral sa joace. Nu s-a intalnit cu cei de la Petrolul, a fost doar o discutie telefonica, el a refuzat sa mearga mai departe. E dificil sa gasesti puterea de a merge mai departe. De aceea am luat decizia sa incepem cu Vlad. E uluitor ce s-a intamplat, cu greu imi gasesc cuvintele."

"Nu cred ca aceasta metoda a fost incercata si la alti jucatori. Am incredere in echipa mea, cred si sper ca nu din acest motiv am pierdut. Oricum, e foarte dureros ce s-a intamplat, e inadmisibil ca nu ne-am intors cu cel putin un punct", a adaugat tehnicianul.

Update: Petrolul Ploiesti neaga acuzatiile aduse, anuntand si ca va formula o actiune la Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal: "Am remarcat faptul ca, dupa meciul de sambata, cei de la UTA au fost preocupati, in primul rand, sa gaseasca tot felul de scuze pentru esecul lor, altele decat cele bazate pe desfasurarea strict fotbalistica a evenimentelor din teren. Daca as fi fost in locul lor, să pierd un meci după ce am condus cu 2-0 la pauza, nu mai ieseam din casa doua saptamani. Asa inteleg ei, prin aceste atacuri, sa-si ascunda neputinta, frustrarea, dupa ce i-am batut de doua ori in acest campionat! Sau, cine stie?, poate au avut vreo prima de prin alte parti si sunt extrem de suparati ca au pierdut-o! Am stat de vorba inaintea meciului cu Nagy si nu mi-a spus nimic despre acest caz", a declarat managerul Valeriu Rachita, pentru site-ul oficial al clubului.