"Presiunea e pe Bosnia", a declarat Razvan Lucescu inaintea meciului cu Bosnia-Hertegovina, din preliminariile pentru EURO 2012, partida din care tricolorii trebuie sa scoata cel putin un punct pentru a mai spera la un loc doi in Grupa D. Selectionerul va miza pe un 4-4-2 si ii va arunca in lupta din primul minut pe Mutu si Marica. Goian il va inlocui pe accidentatul Cristi Chivu, in timp ce fundasului Gabriel Tamas ii va reveni banderola de capitan.

Mutu, revenit in lotul RomanieiFoto: AGERPRES

Partida dintre Bosnia si Romania se va disputa la Zenica, incepand cu ora 20:15, si va putea fi urmarita in direct pe Protv si in format LiveText pe HotNews.ro!

Razvan Lucescu (selectionerul Romaniei): "Stiu ca bosniacii sunt in crestere cu jucatori valorosi, dar prefer echipa Romaniei. Am simtit in aceasta saptamana ca exista o unitate intre jucatori. Simt ca vom face lucruri bune in aceasta campanie. Ma bucur ca in sufletul jucatorilor acesta este meciul generatiei lor. Pentru mine nu este asa. Cred ca presiunea este pe bosniaci pentru ca joaca impotriva propriului public. Ei vor juca la victorie, iar noi trebuie sa avem luciditate si rabdare ca sa invingem. Remiza nu este un esec"

Safet Susic (selectionerul Bosniei): "Cred in aceasta echipa, cred in acesti jucatori. Da, Romania este o echipa buna, dar si noi suntem buni. Trebuie sa profitam de avantajul terenului propriu si de sprijinul suporterilor de la Zenica. Jucatorii mei sunt foarte motivati. Le-am cerut sa aiba rabdare. Chiar daca nu vor inscrie la inceput, meciul poate fi rezolvat si pe final".

Romania si Bosnia-Hertegovina s-au mai intalnit de doua ori pana acum, tricolorii castigand de fiecare data: in septembrie 2002, la Sarajevo, cu 3-0, si in iunie 2003, la Craiova, cu 2-0.

Echipe probabile:

Romania (4-4-2): Pantilimon; Sapunaru, Tamas, Goian, Rat; Torje, Alexa, Florescu, Deac; Mutu, Marica. Selectioner: Razvan Lucescu. Rezerve: Tatarusanu, Stancu, Zicu, Ropotan, Rapa, Gardos, Cocis

Bosnia (4-3-1-2): Hasagic; Mravac, Spahic, Mujdza, Lulic; Pjanic, Rahimic, Medunjanin; Misimovic; Dzeko, Ibisevic. Selectioner: Safet Susic

Clasament Grupa D:

1. Franta 12 puncte (+7) - 5 meciuri

2. Belarus 8 puncte (+3) - 4m

3. Albania 5 puncte (-1) - 4m

4. Bosnia-Hertegovina 4 puncte (+1) - 3m

5. Romania 2 puncte (-2) - 3m

6. Luxemburg 1 punct (-8) - 5m