Fost jucator al Madridului, Roberto Carlos a vorbit, pentru presa iberica, despre "razboiul" dintre Barcelona si Real, echipele care se lupta pentru suprematie in Primera Division si in Champions League. "Sincer sa fiu, pe Barcelona nu o vad prea bine. Se va impiedica pana la final, si-a pierdut din prospetime. Mourinho va castiga tot cu Real. Echipa joaca mai bine de la un meci la altul", a precizat fostul campion mondial.

Jose Mourinho Foto: Reuters

A plecat din Brazilia din cauza amenintarilor

"Nu din cauza banilor am ales sa plec din Brazilia. Am trecut prin clipe groaznice, nu doresc nimanui un asemenea episod. Fanii ma urmareau acasa, m-au amenintat pe mine si pe familia mea. Nu puteam sa mai stau" - Roberto Carlos.

Mizeaza pe Real in lupta cu Barcelona

A jucat pret de 11 sezoane la Real Madrid, iar suporterii au suferit in momentul in care a decis sa plece la Fenerbahce. Echipa de pe Santiago Bernabeu i-a ramas in inima lui Carlos, brazilianul fiind de parere ca in acest sezon "albii" vor triumfa atat in Primera Division, cat si in Liga Campionilor.

"Eu sunt de parere ca Real va castiga titlul din Primera Division. Pe Barcelona nu o vad prea bine. Se va impiedica pana la final, si-a pierdut din prospetime. Mourinho va castiga tot cu Real, echipa se vede ca joaca mai bine de la un meci la altul. Madridul este o formatie mare, care nu se preda niciodata. Acesta este spiritul pe Bernabeu" - Roberto Carlos.

Jose Mourinho - un fenomen

"Multa lume il critica si nu-l suporta. Adevarul este ca Mourinho e un fenomen. Este numarul unu, merita din plin distinctia de cel mai bun antrenor din lume. Alaturi de Fabio Capello, Jose este favoritul meu", a completat Roberto Carlos.

In varsta de 37 de ani, Roberto Carlos da Silva Rocha a evoluat de-a lungul carierei pentru Uniao Sao Joao, Palmeiras, Inter Milano, Real Madrid, Fenerbahce si Corinthians, in timp ce in prezent imbraca tricoul formatiei Anzhi Makhachkala (Rusia, prima liga).

Real Madrid si FC Barcelona au obtinut calificarea in "sferturile" Champions League, cele doua puteri ale Spaniei urmand sa se dueleze cu Tottenham, respectiv Sahtior. In cazul in care se vor impune, marile rivale se vor intalni in semifinale.

In Primera Division, Barcelona se afla pe locul intai, cu un avantaj de cinci puncte fata de Real Madrid.