In vara anului trecut a ales Realul, hotarat sa puna punct ineficacitatii galacticilor in Champions League. Jose Mourinho este mai dorit ca niciodata de cluburile cu bani de pe Batranul Continent, Manchester City, Inter si Chelsea incercand sa-l ademeneasca cu contracte impresionante pe lusitan, informeaza AS. In conditiile in care Florentino Perez nu i-a indeplinit toate dorintele, este posibil ca "The Special One" sa parasesca capitala Spaniei la finalul sezonului.

Jose Mourinho (Real Madrid)Foto: Reuters

A venit la Real intr-un moment in care Madridul nu reusea sa treaca de "optimile" Ligii Campionilor, in timp ce in campionat Barcelona facea legea. Mourinho a bifat calificarea in "sferturile" Champions League, in timp ce in Primera Division orice este posibil (se afla la doar cinci puncte de Barcelona, iar meciul direct va avea loc pe Santiago Bernabeu).

In cazul in care va cuceri Liga Campionilor (principalul obiectiv al Realului in acest sezon), Jose Mourinho se va desparti, aproape sigur, de "albi", dupa cum informeaza gazetarii iberici. Nu ar mai avea motivatie si ar cauta fericirea in alta parte, exact cum a facut si atunci cand a parasit-o pe Inter.

Nu duce lipsa de oferte

Manchester City, Chelsea si Inter il doresc pe Jose din vara acestui an. "Cetatenii" au investit masiv in echipa, dar Roberto Mancini (la fel precum si antrenorii care au fost inaintea lui) nu pare in stare sa aduca titlul pentru City. Varianta Mourinho este una la indemana pentru seici, acestia promitandu-i un salariu de 12 milioane de euro pe stagiune.

Surprinzator sau nu, Chelsea apare pe lista echipelor care-l doresc pe Mourinho din vara lui 2011. In cazul in care nu va castiga Champions League, Ancelotti va fi inlocuit, iar Jose este una dintre cele mai vehiculate variante. Cunoaste echipa, are un pariu mai vechi de castigat si a declarat mereu ca echipa de pe Stamford Brigde i-a ramas in inima.

Ultima, dar nu cea din urma, este Inter. Echipa care ii datoreaza enorm lui Jose (Liga Campionilor dupa o pauza de 45 de ani) il vrea din vara cu orice pret. Moratti a precizat mereu ca-l asteapta cu bratele deschise pe portughez, iar revenirea s-ar putea produce mai repede decat credeau fanii.

Are o clauza de 20 de milioane de euro

Jose Mourinho poate sa plece, fara nicio problema, de la Real Madrid inainte de terminarea contractului, in cazul in care echipa care-l doreste va achita o clauza de reziliere de 20 de milioane de euro. Este pretul pe care Florentino Perez vrea sa-l incaseze in cazul in care va ramane fara "The Special One". In cazul variantei in care Jose va fi cel care va dori cu orice pret sa plece, lusitanul va fi nevoit sa achite catre Real contravaloarea salariului sau pe un an de zile.