Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, tinteste un nou mandat in Comitetul Executiv al Federatiei Europene de Fotbal (UEFA). Oficialul roman, membru in CEx al forului european din 2007, are nevoie, marti, la Congresul de la Paris, de minim 27 de sufragii pentru a face parte in continuare din structura de conducere a UEFA.

Mircea SanduFoto: AGERPRES

Mircea Sandu, alaturi de alti 12 oficiali, candideaza marti pentru cele sapte locuri disponibile in Comitetul Executiv al UEFA, pentru urmatorii ani. Potrivit Agerpres, alaturi de cei sase membri carora le-a expirat mandatul (Mircea Sandu - Romania; Senes Erzik - Turcia;, Gilberto Madail - Portugalia; Grigori Surkis - Ucraina; Liutauras Varanavicius - Lituania; Angel Maria Villar - Spania), vor candida alti sapte oficiali: Francois De Keersmacher - Belgia; Norman Darmanin Demajo - Malta; Serghei Fursenko - Rusia; Peter Gillieron - Elvetia; Ivan Hasek - Cehia; Grzegorz Lato - Polonia; Borislav Mihailov - Bulgaria.

Fiecare candidat are nevoie de cel putin 27 de voturi pentru a fi ales in Cometiteul Executiv. Mircea Sandu are sprijinul tarilor din Europa de Est, carora le-a promis "diverse programe de dezvoltare", dar si a unor tari nordice. "Nu va pot spune care dintre tarile nordice mi-au promis ca ma voteaza, pentru ca nu ar fi onest, dar am promisiuni din acea parte a Europei. Daca altii se schimba la vot fata de ce vorbesc inainte, nu e cazul nordicilor. De asemenea, Germania, Belgia sau Spania s-au declarat favorabile mie la intalnirile pe care le-am avut. Asta nu poate decat sa ma maguleasca", a declarat Sandu pentru prosport.ro.

"Am si sustinerea presedintelui Platini, din moment ce s-a exprimat pentru continuitate. Ea e insa doar una de ordin moral", a adaugat presedintele FRF.

In cadrul Congresului UEFA de la Paris va fi reales in functia de presedinte al forului european fostul international francez Michel Platini, acesta fiind singurul candidat pentru acest post.