Presedintele Federatiei Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, a criticat Ucraina, tara care, impreuna cu Polonia, va gazdui Campionatul European din 2012. Oficialul, care marti va fi reales in fruntea organizatiei pe care o conduce din 2007, este ingrijorat din cauza intarzierii lucrarilor la doua dintre stadioane, dar si a dezvoltarii infrastructurii.

Platini, alaturi de mascotele EURO 2012Foto: Reuters

"Dar ce mai putem face acum? Am dat acest drept Ucrainei. A fost probabil o greseala, dar le-am dat dreptul de gazduire. Aceasta a fost decizia noastra si acum trebuie sa facem fata provocarilor. Dar suferim foarte mult. Stim ca, daca am inceput asa, vom continua sa suferim pana la finalul competitiei", a declarat Platini, citat de AFP.

Cu toate ca admite faptul ca UEFA va suferi pana la ultimul fluier al finalei EURO 2012, Platini este increzator ca suporterii nu vor intampina probleme: "Dar totul va fi bine si suporterii care se vor duce in Ucraina se vor distra. Contrar cu Mondialul din Africa de Sud, va fi cald si bine, asa ca toti sa se astepte la o vacanta minunata".

Secretarul General al UEFA, Gianni Infantino, a confirmat faptul ca Ucraina se afla in urma cu pregatirile stadioanelor din Kiev (va gazdui trei meciuri din grupa, un sfert de finala si finala) si Lvov (va gazdui trei meciuri din grupe): "Cel mai probabil stadioanele nu vor fi gata pana in luna iunie a acestui an, conform programului. Vor fi gata cel tarziu pana in octombrie si va fi timp suficient pentru a le testa. Stiam ca nu va fi usor, dar in final va fi o sarbatoare magnifica a fotbalului european".

Ucraina, amenintata de UEFA cu retragerea dreptului de a gazdui turneul final din cauza interferentei Guvernului la Federatia de fotbal, a oferit documentele necesare pentru a clarifica situatia: "Termenul limita pentru sfarsitul lunii martie va fi respectat. Semnele sunt incurajatoare", a mentionat Infantino.