Internationalul francez Eric Abidal, diagnosticat cu o tumoare la ficat, a fost operat joi dupa-amiaza, interventia decurgand fara complicatii, a informat clubul FC Barcelona prin intermediul unui comunicat. Fundasul in varsta de 31 de ani va fi externat peste o saptamana, durata perioadei de recuperare urmand a fi cunoscuta dupa aflarea rezultatului biopsiei.

Eric Abidal, alaturi de Lionel MessiFoto: Reuters

"In tmpul interventiei, care a avut o durata de aproximativ trei ore, i-a fost extirpata, prin intermediul laparoscopiei, intreaga zona afectata, fara complicatii. In functie de evolutia sa, jucatorul va putea fi externat in aproximativ o saptamana. La cererea jucatorului, clubul cere respect pentru dreptul sau la intimitate si confidentialitate", se arata in comunicatul Barcelonei.

Perioada de recuperare a jucatorului va fi stabilita dupa ce medicii vor primi rezultatul biopsiei ce va arata daca tumoarea este benigna sau maligna.

In ceea ce priveste inlocuitorul lui Abidal la echipa, FC Barcelona a hotarat sa-l aduca de la echipa a doua pe Andreu Fontas, in loc sa transfere pe cineva. In varsta de 21 de ani, fundasul are un profil asemanator cu cel al lui Abidal, putand evolua atat in centru, cat si pe partea stanga. Fontas a debutat la prima echipa in august 2009, in meciul dintre Barcelona si Sporting. In acest sezon, tanarul a evoluat de trei ori, dand si o pasa de gol in victoria cu 8-0 a catalanilor in fata celor de la Almeria.