Jucatorii echipelor Real Madrid si Olympique Lyon au reusit sa "pacaleasca" Federatia Europeana de Fotbal (UEFA), miercuri seara, purtand tricouri cu mesaje de sustinere pentru francezul Eric Abidal (FC Barcelona), diagnosticat cu o tumoare la ficat. Cum mesajele de incurajare sunt considerate slogane de catre UEFA, forul european le-a interzis afisarea mesajelor pentru jucatorul Barcelonei, dar fotbalistii, impreuna cu cei 78.000 de spectatori de pe Santiago Bernabeu, au gasit o modalitate pentru a-si arata sprijinul pentru Abidal.

Lyon, mesaje de incurajare pentru AbidalFoto: Reuters

Dupa ce UEFA le-a interzis jucatorilor Real Madrid si Olympique Lyon purtarea unor tricouri cu mesaje de incurajare pentru Eric Abidal, oficialii Realului si fotbalistii au reusit sa isi arate sprijinul fata de fundasul Barcelonei. Cu jumatate de ora inainte de inceperea partidei din Liga Campionilor, pe stadionul Santiago Bernabeu au fost aratate imagini cu Eric Abidal, alaturi de mesajul "Curaj Abidal".

La finalul intalnirii jucatorii ambelor echipe si-au dat mana si, in loc de traditionalele schimburi de tricouri, au imbracat tricouri albe cu mesajul "Curaj Abidal", avand ca fond sonor imnul Ligii Campionilor. Jucatorii s-au adunat la centrul terenului si l-au aplaudat pe Abidal, impreuna cu cei 78.000 de spectatori de pe Santiago Bernabeu.

Karin Benzema, coleg la nationala cu Abidal, a declarat dupa meciul cu Lyon, echipa la care ambii au activat: "Eric Abidal este ca un frate pentru mine. Il cunosc de foarte mult timp. Sper ca nu este nimic grav si ca va reveni rapid pe teren. Ma gandesc la el, i-am trimis mesaje lui si familiei sale".

"Nu stiu daca ar trebui sa ii dedic aceasta victorie", a adaugat francezul razand.