Fostul international german Jens Lehmann este solutia celor de la Arsenal pentru a rezolva criza portarilor de la clubul londonez, dupa accidentarile lui Wojciech Szczesny, Lukasz Fabianski si Vito Mannone. Retras din activitate in 2010, portarul de 41 de ani a acceptat imediat propunerea "Tunarilor" si se va lupta pentru postul de titular cu Manuel Almunia, cel care "l-a fortat" sa paraseasca echipa lui Arsene Wenger in 2008.

Jens Lehmann revine la ArsenalFoto: Rompres

Eliminata din Cupa Ligii, Liga Campionilor si Cupa Angliei, Arsenal a ramas sa se lupte doar pentru titlul din Premier League, dar trece printr-o criza de portari. Fabianski rateaza restul sezonului din cauza unei accidentari la umar, Szczesny nu va putea fi folosit in urmatorarele sase saptamani dupa ce si-a fracturat un deget in meciul retur din optimile Ligii Campionilor, cu Barcelona, iar italianul Mannone, care s-a accidentat la coapsa in timpul imprumutului la Hull City, va fi absent si el sase saptamani.

Aflati intr-o situatie disperata, oficialii lui Arsenal au apelat la Jens Lehmann, fotbalist ce a aparat poarta echipei intre anii 2003-2008. Veteranul german a raspuns afirmativ la propunerea "Tunarilor" si va putea fi inclus in lotul echipei pentru meciul de sambata cu West Bromwich Albion: "Stiu echipa lui Arsenal si sunt sigur ca putem lupta si castiga un nou titlu. Daca sunt parte din acest succes, cu atat mai bine. Niciodata nu mi-a trecut prin cap ca eu as putea reveni sa salvez echipa din aceasta criza. Cand mi-au facut propunerea, am fost foarte bucuros sa accept. M-au contactat in urma cu cateva zile sa vada daca ii pot ajuta pentru restul sezonului si am acceptat imediat".

Dupa 199 de meciuri jucate in tricoul lui Arsenal, Lehmann a parasit echipa in 2008, dupa ce si-a pierdut locul de titular in favoarea spaniolului Almunia. "Ce a fost a fost, acum e alta situatie. Sunt gata pentru aceasta provocare, dar stiu ca misiunea mea va fi sa ajut si sa ofer o optiune. Am multa experienta si sunt fericit ca pot sa o impartasesc cu Alumnia sau oricine altcineva este in poarta".

Fost portar al Germaniei (61 selectii), Jens Lehmann a facut parte din echipa invincibila a lui Arsenal din sezonul 2003-2004 si a fost decisiv pentru echipa sa in finala Cupei Angliei din 2005, cand elevii lui Wenger au castigat trofeul la penalty-uri in fata celor de la Manchester United. Lehmann a mai activat la Schalke, AC Milan, Borussia Dortmund si s-a retras in 2010, dupa doi ani petrecuti la VfB Stuttgart.