AC Milan a sarbatorit (la Teatrul Manzoni din Milano) in acest week-end 25 de ani de cand Silvio Berlusconi a preluat echipa de pe San Siro. In cadrul unei manifestari la care au luat parte aproximativ 700 de invitati, premierul Italiei a precizat si care este cea mai frumoasa amintire a sa la echipa rossonera: "Cea mai frumoasa amintire ramane finala Cupei Campionilor din 1989, jucata impotriva echipei Steaua Bucuresti (nr. castigata cu 4-0)".

Silvio Berlusconi, patron AC Milan Foto: captura gazzetta dello sport

"Fara niciun dubiu, cea mai puternica si in acelasi timp frumoasa emotie ramane finala Cupei Campionilor din 1989. A insemnat prima noastra victorie in aceasta competitie (nr. cu Berlusconi patron). Imi aduc aminte ca au fost 80.000 de oameni care au facut legatura intre San Siro si Nou Camp. Dupa victoria noastra cu 4-0, atmosfera a fost una superba, de neuitat. Acel succes va ramane mereu in inimile sustinatorilor rossoneri", a declarat Silvio Berlusconi, citat de Gazzetta dello Sport.

"Cu siguranta, meciul cu Steaua din 1989 este cea mai frumoasa amintire. A fost prima victorie dintr-o serie extraordinara a echipei noastre" - Adriano Galliani, administrator delegat AC Milan.

Intrebat ce isi doreste pentru urmatoarea perioada la AC Milan, Belusconi a raspuns zambind: "Inca 25 de ani plini cu multe trofee".

In cei 25 de ani de cand Berlusconi este presedinte (20 februarie 1986 - 20 februarie 2011), Milan a castigat de sapte ori titlul de campioana in Serie A, de cinci ori Liga Campionilor si de trei ori Mondialul Cluburilor (sau Cupa Intercontinentala).

La Teatrul Manzoni au fost prezenti, printre altii, actualii jucatori ai Milanului precum si foste mari glorii precum Paolo Maldini, Marco Van Basten, Daniele Massaro, Arrigo Sacchi, Zvonimir Boban, George Weah si Carlo Ancelotti.

Pe 14 mai 1989, AC Milan a invins cu 4-0 pe Steaua in finala Cupei Campionilor Europeni. Partida s-a disputat pe Nou Camp din Barcelona, in fata a 97.000 de spectatori. Au marcat: Ruud Gullit (18', 38') si Marco Van Basten (28', 46').

Cum a aratat AC Milan in 1989: Galli, Costacurta, Tassotti, Maldini, Baresi, Ruud Gullit, Colombo, Rijkaard, Ancelotti, Donadoni, Van Basten. Au mai evoluat: Galli si Virdis.

Cum a aratat Steaua in 1989: Lung, Iovan, Dan Petrescu, Nicolae Ungureanu, Bumbescu, Daniel Minea, Tudorel Stoica, Gica Hagi, Iosif Rotariu, Marius Lacatus, Victor Piturca. A mai evoluat Gabi Balint.

Vezi aici imagini de la sarbatoarea Milanului.