Eliminarea din optimile Ligii Campionilor a lasat urme in echipa lui Arsene Wenger, Arsenal fiind invinsa sambata seara si in sferturile de finala ale Cupei Angliei, de catre Manchester United, cu scorul de 2-0. Da Silva (min. 28) si Rooney (min. 49) au calificat-o pe United in semifinalele competitiei, lasand-o insa pe Arsenal cu un singur tel in acest sezon: castigarea campionatului.

Arsenal, eliminata din Cupa AnglieiFoto: Reuters

In ultimele 14 zile, Arsenal a fost eliminata din trei competitii: a fost invinsa in finala Cupei Ligii de catre Birmingham City, in optimile Ligii Campionilor de Bracelona si in sferturile de finala ale Cupei Angliei, de catre Manchester United. Arsenal va lupta acum pe un singur front, in Premier League.

Prestatia lui Arsenal din meciul de pe Old Trafford este pusa pe seama dezamagirii rezultatului din returul optimilor Ligii Campionilor, cu Barcelona. "Trebuie sa uitam repede de aceasta perioada. Cred ca dezamagirea meciului de marti a jucat un rol in aceasta partida. Se putea observa ca se intampla ceva. Nu cu atitudinea sau efortul nostru, ci cu increderea", a declarat Arsene Wenger la finalul partidei.

"Lucrurile nu merg asa cum vrem noi in acest moment, dar cred ca vom putea depasi aceasta perioada. E timpul sa ne regrupam si sa aratam ca avem putere mentala. Trebuie sa raspundem rapid. Jucatorii trebuie sa se sprijine unul pe celalalt si sa revina mai puternici", a adaugat tehnicianul.

Pe langa eliminarea din Cupa, Arsenal a primit si o alta lovitura: Johan Djourou va rata restul sezonului, dupa ce si-a dislocat umarul sambata seara, alaturandu-se altor trei accidentati: Fabregas, Walcott si Song.

Arsenal in clasamentul din Premier League:

1. Manchester United 60 puncte

2. Arsenal 57 puncte (un meci mai putin jucat)

3. Manchester City 53 puncte

4. Chelsea 51 puncte (un meci mai putin jucat)

5. Tottenham 48 puncte (un meci mai putin jucat)

6. Liverpool 42 puncte

Meciurile lui Arsenal pana la finalul campionatului:

West Brom (deplasare) - 19 martie

Blackburn (acasa) - 2 aprilie

Blackpool (deplasare) - 10 aprilie

Liverpool (acasa) - 17 aprilie

Tottenham (deplasare) - 20 aprilie

Bolton (deplasare) - 24 aprilie

Manchester United (acasa) - 1 mai

Stoke (deplasare) - 7 mai

Aston Villa (acasa) - 14 mai

Fulham (deplasare) -22 mai