Liderul Otelul Galati a fost invins, sambata, in cea de-a XXI-a etapa a Ligii 1, pentru a patra oara in acest sezon, pe terenul celor de la FCM Tg. Mures, cu scorul de 1-0. Fost jucator al CFR-ului, Diego Ruiz a marcat singurul gol al partidei dupa o pasa excelenta de la mijlocul terenului a lui Florin Dan, dand sperante urmaritoarelor Otelului.

Dorinel MunteanuFoto: AGERPRES

Click aici pentru rezultatele si clasamentul Ligii 1!

Prima ocazie notabila a acestei partidei a venit in minutul 20, la sutul lui Antal. Vasilache, Rus, Didi sau Zaharia au pus in pericol poarta oaspetilor, insa prima repriza s-a incheiat la egalitate, 0-0. FCM Tg. Mures ar fi putut juca in inferioritate numerica din minutul 36, insa Alexandru Deaconu l-a iertat pe Astafei de cel de-al doilea cartonas galben, dupa o simulare a unui fault.

In repriza a doua, Ioan Ovidiu Sabau l-a introdus pe teren pe Diego Ruiz, mutare ce s-a dovedit inspirata. In minutul 66, Florin Dan a trimis o pasa in adancime de la mijlocul terenului, Diego Ruiz s-a demarcat bine, a scapat de cei doi adversari si a inscris cu un sut la coltul lung.

Otelul s-a aruncat in atac si a avut de doua ori sansa egalarii: in minutul 89, la sutul din vole a lui Paraschiv de la marginea careului, cand mingea a trecut insa pe langa poarta, si in primul minut al prelungirilor, cand Ripa a centrat in fata portii, dar Munteanu a respins.

Dorinel Munteanu (antrenor Otelul Galati): "Sunt dezamagit de rezultat. Nu intotdeauna castiga echipa mai buna. Meritam cel putin un egal. Tg. Mures a speculat greseile fundasilor nostri. Atat in prima repriza, cat si in a doua am avut ocazii in care mingea a trecut prin fata portii, dar n-am avut sansa. Cu acest rezultat am creat o bucurie mare celorlalte echipe. Am avut ceva probleme in aceasta saptamana, sper ca jucatorii sa fi invatat ceva din aceasta infrangere. Va trebui sa ne autodepasim daca vrem sa ne indeplinim obiectivul". (Digisport)

Ioan Ovidiu Sabau (antrenor FCM Tg. Mures): "A fost un meci greu. Otelul e o echipa buna, care munceste, o echipa de contra-atac, care speculeaza orice greseala. Ne-am pregatit foarte bine pentru a nu fi surprinsi la mingi pierdute. Nu le-am dat prea multe posibilitati. Este o victorie muncita si meritata. Dupa ce am inscris, am schimbat sistemul la 3-4-2-1. Otelul merita sa fie lider, deoarece are o echipa foarte buna. Nu vezi niciun jucator sa stea pe teren, toti muncesc". (Digisport)

Echipe de start:

Tg. Mures: Stetca, Rus, Iencsi, Fernandes, Topic, Vasilache, Issa Ba, Fl. Dan, Astafei (Matei '86), Didi (Munteanu '72), Zaharia (Ruiz '53)

Otelul: Grahovac, Salageanu, Perendija, Sg. Costin, Ripa, Silviu Ilie (Bus '69), Giugiu, Neagu (Viglianti '69), Antal (Punosevac '82), Paraschiv, Pena