Camera Nationala pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul FRF a hotarat, in cursul zilei de vineri, ca Universitatea Craiova trebuie sa-i plateasca lui Victor Piturca, fostul tehnician, pagube de nu mai putin de sapte milioane de euro. "Ma gandesc serios ca echipa ar putea sa dispara din Liga I. Mi se rupe sufletul, dar nu ii pot ajuta cu nimic", a precizat Dumitru Dragomir, presedintele LPF, in legatura cu situatia dramatica de la Craiova.

Mititelu, dator vandut catre Victor PiturcaFoto: AGERPRES

Dupa despartirea cu cantec de Craiova, Victor Piturca a solicitat nu mai putin de 12 milioane de euro din partea Universitatii Craiova. Aceste restante rezultau de pe urma primei de instalare, a clauzei de reziliere a contractului si a salariului neincasat.

Conform deciziei Camerei pentru Solutionarea Litigiilor, Victor Piturca trebuie sa incaseze 7 milioane de euro din partea Universitatii Craiova.

De unde rezulta banii: 1,8 milioane de euro prima de instalare, 5 milioane de euro clauza de reziliere a contractului si inca 200.000 de euro restante salariale.

Craiova poate ataca decizia

Universitatea Craiova poate face recurs la decizia luata in cursul zilei de vineri. Suma datorata (micsorata sau nu in urma recursului) va trebui platita de catre Stiinta in termen de 30 de zile.

Daca nu platesc, risca retrogradarea

In cazul in care nu va plati datoria catre fostul selectioner al Romaniei, Universitatea nu va fi programata in campionat, iar urmatorul pas ar putea fi retrogradarea in situatia in care oltenii vor avea doua neprogramari (exact cum se putea intampla si in cazul echipei Pandurii Targu Jiu).

In cazul in care nu-si va recupera datoria de la Craiova, Victor Piturca ar putea cere insolventa echipei de pe Ion Oblemenco.

"Mititelu este in corzi pentru ca a gresit. Cine l-a pus sa semneze acel contract cu Piturca? Avem un regulament si trebuie sa-l respectam pentru ca de-aia e facut. Ma gandesc serios ca echipa ar putea sa dispara din Liga I. Mi se rupe sufletul, dar nu ii pot ajuta cu nimic" - Dumitru Dragomir (sport.ro).