Sorin Cartu a sustinut, in cursul zilei de joi, prima conferinta de presa din postul de antrenor principal al Stelei, tehnicianul marturisind ca obiectivele sale la formatia din Ghencea sunt castigarea Cupei Romaniei si obtinerea unuia dintre primele locuri din Liga 1. "Vedem daca voi ramane si din vara, totul va fi in functie de rezultate si ceea ce va dori patronul. Sa speram ca o sa fiu ultimul antrenor al Stelei din acest sezon", a precizat Sorin Cartu. Debutul intr-o partida va fi facut impotriva echipei Victoria Branesti, vineri, de la ora 20.30.

Sorin CartuFoto: Reuters

Vrea Cupa Romaniei

"Sper sa obtinem un loc in cupele europene si vom incerca sa cucerim Cupa Romaniei. Sa vedem ce ne vor oferi aceste 14 etape ramase pana la finalul campionatului, poate ni se va oferi sansa sa ne asiguram chiar un loc de Liga Campionilor. Vedem daca voi ramane si din vara, in functie de rezultate si de ceea ce va dori patronul. Toate meciurile ramase de jucat sunt ca niste examene, pentru ca nu ne mai permitem sa pierdem puncte. Branestiul este o surpriza foarte placuta a acestui sezon, au o echipa care alearga foarte mult" - Sorin Cartu.

Ii stie pe toti jucatorii

"Voi purta discutii cu fiecare jucator pentru a afla de la ei pe ce post vor sa evolueze. Cu unii dintre ei am mai lucrat, pe toti ii stiu, dar vreau sa aud de la ei ce pozitie prefera pe teren, pentru a da randament maxim. Voi aplica la Steaua sistemele 4-4-2 si 4-2-3-1".

L-a vrut pe Edi Iordanescu

"Am incercat sa-l conving pe Edi Iordanescu sa ramana, pentru ca e nevoie de el. Lotul e numeros si am nevoie de ajutor, responsabilizez fiecare membru al staff-ului".

Steaua nu are un lider adevarat

"Steaua nu are in acest moment un lider adevarat, un jucator ca Mirel Radoi, care sa merite sa poarte banderola de capitan. Lucrul acesta trebuie demonstrat pe teren, nu prin vorbe. Nu trebuie sa fii expert ca sa observi ca Steaua nu are in aceste momente un capitan adevarat printre jucatorii actuali".

Nu a venit in Ghencea doar pentru cateva luni

"Sa nu credeti ca eu am venit la Steaua numai pentru doua-trei luni. Daca m-as fi gandit la asta nu as fi semnat niciodata. Chiar daca momentul este greu, mai sunt 14 etape si trebuie sa indreptam anumite lucruri. Meciul de maine, cu Branesti, este foarte important".

Se va baza pe Dica si pe Burdujan

"Toata lumea are sanse, inclusiv Dica sau Burdujan. Daca nu sunt in lotul pentru meciul de maine, nu inseamna ca au fost scosi din echipa. Dica este si usor accidentat si nu s-a antrenat la capacitate maxima. Avem un lot foarte bun si jucatorii trebuie doar sa-si scoata in evidenta calitatile care i-au recomandat pentru acest club".

Vrea sa fie ultimul antrenor al Stelei din acest sezon

"Sa speram ca o sa fiu ultimul antrenor al Stelei din acest sezon. Un club precum Steaua este greu de gestionat, dar cred ca experienta castigata in toti acesti ani de cand antrenez imi permite sa gestionez situatia de acum a echipei", a declarat Sorin Cartu in cadrul unei conferinte de presa.