​Massimo Busacca este pus la zid de catre Arsenal pentru modul in care a arbitrat marti seara meciul de pe Nou Camp, din optimile Ligii Campionilor. Arbitrul elvetian este acuzat ca a influentat cursul jocului dupa ce i-a aratat prea usor al doilea cartonas galben lui Van Persie, la scorul de 1-1.

Van Persie, eliminat de BusaccaFoto: Agerpres

Van Persie a primit al doilea cartonas galben in minutul 56, la scorul de 1-1, dupa ce a sutat in balon dupa fluierul arbitrului. Olandezul si-a lasat echipa in zece oameni, iar Barcelona a reusit sa mai inscrie doua goluri dupa eliminarea sa, castigand returul cu 3-1.

"Eliminarea mea a avut o influenta foarte mare asupra jocului. Cartonasul rosu a fost o gluma proasta. Cum as fi putut sa aud fluierul cu 95.000 de oameni urland in jur? Cum as fi putut sa aud? Explicati-mi si mie. A trecut o secunda de la fluierul lui pana la sutul meu. E o gluma. Si a avut o prestatie proasta toata seara. A fost o farsa toata seara, fluierand impotriva noastra. Sincer nu stiu de ce a fost delegat la meciul acesta. E o gluma", a acuzat Robin van Persie la finalul meciului.

Busacca a fost atacat si de managerul lui Arsenal, Arsene Wenger, care este de parere ca echipa sa ar fi putut castiga meciul: "Am fi castigat meciul daca Van Persie nu era eliminat. Am simtit ca Barcelona a dat totul in prima repriza, dar in a doua repriza am simtit ca au lasat mai multe spatii. Am simtit asta si, ca in primul meci, am fi putut reveni in meci. Cred ca am fi putut castiga meciul".

"Cred ca doua tipuri de oameni pot fi nefericiti: cei care iubesc Arsenal si cei care iubesc fotbalul pot fi frustrati pe aceasta decizie a arbitrului deoarece e foarte greu sa-i intelegi atitudinea. Cum poti sa omori un astfel de meci? A fost un meci promitator, acesta este regretul. Am pierdut in fata unei echipe bune a Barcelonei, ii felicit si le urez noroc in continuare, dar avem multe regrete deoarece nu ne-am asteptat sa pierdem un meci in asemenea maniera. Imi pare rau pentru oamenii care s-au uitat la acest meci", a continuat Wenger.

Massimo Busacca a aratat cinci cartonase galbene celor de la Arsenal si niciunul pentru echipa gazda: "Nu e nicio surpriza ca arbitrul nu a aratat niciun cartonas galben jucatorilor de la Barcelona. Am vorbit cu oamenii de la UEFA. Si ei sunt socati. A omorat un meci promitator si fantastic. Pentru ce? Daca este un fault urat atunci merita un al doilea cartonas galben, dar felul in care a facut-o el e jenant. Daca ai jucat fotbal la un anumit nivel nu poti intelege aceasta decizie. E imposibil".

Desi Wenger este de parere ca Arsenal ar fi putut castiga meciul, Pep Guardiola nu impartaseste opinia tehnicianului echipei engleze. "Arsenal nu a avut trei pase legate", a declarat tehnicianul catalan, dupa ce in meciul de marti seara Barcelona a avut o posesie de 76% si a trimis 17 suturi spre poarta, in timp ce Arsenal nu a dat niciun sut pe poarta.