Ivan Bogdanov, liderul suporterilor sarbi ce au provocat incidentele violente din meciul Italia-Serbia, din preliminariile EURO 2012, si-a aflat marti sentinta. Poreclit Ivan "Cel Groaznic", suporterul de 29 de ani a fost condamnat la trei ani si trei luni de inchisoare, alti trei huligani primind pedepse intre 2 ani si 3 ani.

Ivan Bogdanov, liderul sarbilor la GenovaFoto: Reuters

Meciul dintre Italia si Serbia, din 12 octombrie, a fost suspendat dupa doar sapte minute de joc, la scorul de 0-0, dupa ce fanii sarbi au inceput sa arunce cu torte pe teren. Instigatorul Ivan Bogdanov avea chipul acoperit de o cagula, insa autoritatile italiene l-au arestat rapid, identificandu-l dupa tatuajele de pe brate.

Bogdanov si-a cerut scuze in fata italienilor, sustinand ca incidentele violente provocate de suporterii sarbi "constituie un protest impotriva Federatiei sarbe de fotbal", dar si impotriva portarului nationalei, Vladimir Stojkovic, fost jucator al stelei Rosii Belgrad, care in acest sezon a acceptat sa vina sub forma de imprumut la rivala Partizan.

Bogdanov a fost judecat in Italia, iar marti a primit o pedeapsa cu inchisoarea de 3 ani si trei luni. Alti trei sarbi au fost condamnati marti petru incalcarea regulilor pe stadion si pentru distrugere: Nikola Klickovis a primit trei ani, Daniel Ianic 2 ani si 8 luni, iar Srdan Iovetic 2 ani si 6 luni.