Anja Andersen a fost indepartata de la Oltchim dupa doar o luna de la instalare, daneza fiind demisa dupa o infrangere pe propriul teren cu Itxako. "Stilul ei de a lucra nu s-a potrivit la Valcea. Echipa a fost bulversata, iar in plus nu au venit nici rezultatele. Nu pot accepta ca fetele sa cada fizic in ultimele zece minute, a avut libertate totala in tot ce a facut. Mai sper la calificarea in semifinale doar daca Radu Voina revine la echipa", a declarat Ioan Gavrilescu, presedintele campioanei Romaniei la handbal feminin, pentru HotNews.ro.

Andersen vs Voina Foto: AGERPRES

Anja nu avea cum sa ramana fara rezultate

"Ce ii reprosez Anjei? Faptul ca a bulversat teribil echipa, iar in plus nu au venit nici rezultatele. In conditiile in care schimbarile ei aduceau victorii, atunci nu era nicio problema, ne supuneam pana la urma. Ea era antrenorul. A avut libertate totala in luarea deciziilor, nimeni nu s-a bagat peste ideile ei.

A schimbat inexplicabil posturile din teren ale fetelor

"Nu pot tolera sa am emotii atat de mari cu Resita, in campionat. Oltchim nu isi poate permite asemenea evolutii. Am avut atatea rezultate deosebite, era pacat sa dam cu piciorul. Am ramas uimit s-o vad pe Steluta Luca pivot, plus celelalte modificari survenite de-a lungul meciurilor din Liga Campionilor. Nechita extrema stanga, jucatoare defensive cu care se ataca in fata unor echipe puternice sau nefolosirea Ionelei Galca, in conditiile in care ea si-a asumat niste riscuri".

Echipa a fost bulversata total, fetele nu stiau ce mai joaca

"Nu am fost si nu voi fi niciodata reticent la schimbari, ele aduc progresul, dar nici asa nu se mai putea. Bulversarea era la ea acasa la Valcea, iar in plus jucatoarele nu mai stiau ce se cere de la ele".

Pregatire fizica precara

"Mi se pare inadmisil ca fetele sa cada fizic in ultimele 10 minute in toate meciurile, pregatirea fizica a fost una care a lasat de dorit, ca sa nu spun altceva. Nu am spus niciodata ca Anja nu ar fi o mare antrenoare, dar stilul ei nu s-a potrivit la Oltchim. Rezultatele vorbesc despre acest lucru, nu eu sau altii.

"Ne-a batut Itxako, cea mai slaba echipa din grupa"

"In ceea ce priveste Liga Campionilor, nu pot sa raman indiferent in momentul in care te bate Itxako pe propriul teren. Dupa parerea mea, ibericele sunt cea mai slaba echipa din grupa. Am condus cu sase goluri in Spania si am sfarsit lamentabil. Supararea a fost imensa pentru toti".

Doua solutii pentru postul de antrenor

"Am doua variante in acest moment pentru postul de antrenor: una este Radu Voina, iar cealalta este un tehnician tot din tara. Nu pot sa-i dau numele, pentru ca nu vreau sa stie nici el pana la momentul potrivit".

Oltchim crede in calificare doar daca revine Radu Voina

"Daca mai sper in calificarea in semifinale? Eu spun ca da, atata timp cat Radu Voina ar veni la echipa. Este singura solutie pentru a mai spera. Vreau sa cred in acest moment ca in partida din Spania cu Itxako, Krim poate produce surpriza. Atunci ar creste considerabil sansele noastre. Trebuie sa castigam la Buducnost, acesta este un lucru foarte greu, dar sunt obligat sa sper alaturi de fete. Pana la urma, in sport orice este posibil, important este sa speri", a incheiat Ioan Gavrilescu, presedintele echipei Oltchim, pentru HotNews.ro.

Contactat de catre HotNews.ro in cursul zilei de luni, Radu Voina (selectionerul Romaniei) a declarat ca nu ia in considerare o revenire pe banca tehnica a campioanei Romaniei.

Clasament:

1. Itxako 6 puncte 108:103 (+5)

2. Buducnost 4 puncte 118:117 (+1)

3. Oltchim 4 puncte 99:98 (+1)

4. RK Krim Mercator 2 puncte 122:129 (-7).

Primele doua echipe se califica in faza semifinalelor din Liga Campionilor.