Mircea Lucescu e la un pas de sferturile Ligii Campionilor cu Sahtior Donetk, intalnind pe Donbass Arena in mansa decisiva a optimilor pe AS Roma, echipa in fata careia a castigat in tur cu 3-2. Avantajul terenului propriu il va avea si Barcelona in fata celor de la Arsenal, catalanii fiind insa nevoiti sa intoarca rezultatul din tur, cand englezii au castigat cu 2-1.

Mircea Lucescu, antrenor Sahtior DonetkFoto: Reuters

Barcelona - Arsenal (ora 21:45, Dolcesport)

Avand avantajul propriului teren, dar neputand conta pe prezenta a doi oameni importanti din defensiva - Puyol (accidentat), Pique (suspendat) - FC Barcelona trebuie sa intoarca rezultatul in favoarea ei in optimile Ligii Campionilor, dupa ce in tur Arsenal a castigat cu 2-1. Arsenal nu va putea conta pe Song si Walcott, ambii accidentati, in timp ce Van Persie a fost inclus in lot, dar este inca incert.

Acesta este al doilea sezon consecutiv in care cele doua echipe se intalnesc in Liga Campionilor. Anul trecut, Barcelona si Arsenal s-au intalnit in sferturi, catalanii calificandu-se in semifinale cu scorul general de 6-3 (2-2 pe Emirates si 4-1 pe Nou Camp).

Pep Guardiola (antrenor Barcelona): "Va fi un meci cu foarte putine spatii la mijloc si putin mai mult spatiu pe flancuri. Va trebui sa atacam cu grija deoarece Arsenal poate lovi pe contra-atac. Arsenal nu este o echipa fragila din punct de vedere mental. Concureaza pentru titlu in Anglia si in fiecare sezon se descurca bine in Liga Campionilor. Faptul ca sunt in top in fiecare sezon arata ca sunt buni. Cand vor castiga un trofeu major isi vor da seama ca sunt destul de puternici pentru a putea castiga mai mult. Noi vom ataca, puteti fi siguri ca vom incerca sa facem tot ce putem pentru a castiga".

Arsene Wenger (antrenor Arsenal): "Vrem sa ramanem in aceasta competitie. Daca intrebati orice jucator, va va spune ca isi va da viata pentru a castiga acest meci Ambele echipe au o filisofie asemanatoare si ambele vor sa castige incercand sa joace un fotbal bun. Una dintre problemele noastre este sa scapam de presiunea Barcelonei si vom vedea cum ne vom descurca".

Ultimele rezultate:

Barcelona - Real Zaragoza 1-0 (Keita '43)

Arsenal - Sunderland 0-0

Echipe probabile:

Barcelona: Valdes; Dani Alves, Milito, Abidal, Maxwell; Xavi, Busquets, Iniesta; Villa, Messi, Pedro.

Arsenal: Szczesny; Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy; Diaby, Wilshere; Nasri, Fabregas, Arshavin; Bendtner.

Sahtior Donetk - AS Roma (ora 21:45, TVR1)

Dupa surpriza din tur, cand s-a impus cu 3-2 pe Stadio Olimpico in fata celor de la AS Roma, Sahtior Dontek este pregatita sa atinga in fata propriiilor suporteri cea mai buna performanta din istoria clubului: calificarea in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Neinvins inca pe Donbass Arena, Sahtiorul lui Mircea Lucescu va intalni o "alta echipa" fata de cea din tur, italienii avand un nou antrenor pe banca tehnica

Mircea Lucescu (antrenor Sahtior): "Echipa este pregatita, gata de lupta. Jucatorii au dat totul la ultimele antrenamente si toti sunt gata de meci, cu exceptia lui Kucher. De cand Vincenzo Montella a preluat echipa, Roma si-a schimbat stilul. Am un sentiment ca se intorc zilele lui Luciano Spalletti. Cunoastem stilul lor de atac deoarece am jucat impotriva Romei in urma cu cinci ani, in grupele Ligii Campionilor. Absentele lui Cassetti si Menez nu vor slabi echipa, au destui jucatori de clasa pentru a-i inlocui. E foarte important pentru noi sa castigam. Adversarii nostri vor revansa, dar Sahtior are destula experienta pentru a obtine un rezultat bun. Trebuie sa ne calificam si dupa ne vom gandi la ce urmeaza".

Vincenzo Montella (antrenor Roma): "Venim la Donetk cu ambitia si abilitatea de a castiga. Sahtior este o echipa bine organizata. Am avut sansa de a-i analiza in meciul din tur. E foarte important sa nu-i lasam sa joace asa cum vor. Eu sunt foarte optimist in legatura cu sansele noastre. Roma are un potential enorm, dar trebuie sa ne mobilizam daca vrem sa castigam".

Ultimele rezultate:

Sevastopol - Sahtior 0-1 (Adriano '90+6)

Lecce - Roma 1-2 (Giacomazzi '75/ Vucinic '32, Pizarro '90-penalty)

Echipe probabile:

Sahtior: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Rakytskiy, Rat; Hubschman, Mkhitaryan; Douglas Costa, Jadson, Willian; Luiz Adriano.

Roma: Doni; N. Burdisso, Juan, Mexes, Riise; Pizarro, De Rossi, Taddei, Perrotta, Vucinic; Totti.