Ultimele rezultate ale nationalei nu sunt deloc incurajatoare pentru suporterii tricolorilor: o singura victorie in 2010, niciuna in 2011 (doua remize in amicale), iar in mai putin de trei saptamani vom juca o partida cruciala cu Bosnia. O parte dintre stranieri au probleme la echipele de club, in timp ce din Liga 1 nu se intrevad prea multe solutii de valoare. Incotro ne indreptam?

Razvan Lucescu Foto: Reuters

Rezultatele intarzie sa apara la echipa nationala in ultima perioada, tricolorii reusind doar un singur succes in 2010 (cel cu Honduras dintr-o partida amicala), in timp ce in 2011 prima reprezentativa a bifat doua remize.

In mandatul lui Razvan Lucescu (inceput pe 6 iunie 2009, la meciul cu Lituania), Romania a castigat de cinci ori, a remizat in 5 partide si a pierdut de sase ori. Golaverajul este negativ: 15-20 (-5).

Cum a aratat echipa nationala in acest an:

Pantilimon, Maftei, Gardos, Papp, Rat, Roman, Muresan, Alexa, Deac, Bucur, Sburlea. Au mai evoluat: Zicu, Silviu Ilie, Liviu Ganea, Iulian Apostol (in meciul cu Ucraina).

Tatarusanu, Rapa, Tamas, Grigore, Salagean, Torje, Florescu, Ropotan, Zicu, Stancu, Marica. Au mai evoluati: Razvan Rat, Silviu Ilie, Gigel Bucur (in meciul cu Cipru).

Stranierii - tot mai putini sunt in forma

Din pacate pentru prima reprezentativa, jucatorii care evolueaza in strainatate au din ce in mai multe probleme in ultima perioada. Daniel Niculae a fost accidentat (AS Monaco), Ciprian Marica a fost lasat in afara lotului de catre VfB Stuttgart si nu a evoluat in ultimul timp, Adrian Mutu de-abia a revenit in lotul Fiorentinei, Cristi Chivu a avut jocuri mai putin reusite la Inter, in timp ce Bogdan Stancu pare iesit din forma.

Bilele albe pentru tricolori ar putea fi reprezentate de Stefan Radu (titular meci de meci la Lazio), Cristi Sapunaru (joaca destul de bine la FC Porto), Razvan Rat (om de baza la Sahtior) si partial Gabi Tamas (a comis totusi unele erori in ultimele dispute).

Stranierii care vor fi convocati pentru meciul cu Bosnia:

Cristi Chivu, Gabi Tamas, Razvan Rat, Stefan Radu, Cristi Sapunaru, George Florescu, Adrian Ropotan, Daniel Niculae, Adrian Mutu, Ciprian Marica, Bogdan Stancu si Ciprian Deac.

Posibile solutii din Liga 1:

Intr-un campionat in care scandalul face toti banii, jucatorii in forma sunt din ce in ce mai putini. Printre acestia se numara: Gabi Torje, Florin Gardos, Cornel Rapa, Ianis Zicu si Dan Alexa (a aratat multa determinare in turneul din Cipru). In plus, Romania pare acoperita in ceea ce priveste postul de portar (ii avem pe Tatarusanu si pe Pantilimon).

Meciuri disputate de Romania in 2011:

Romania - Ucraina 2-2 (5-6 dupa 11 metri)

Cipriu - Romania 1-1 (5-6 dupa 11 metri)

Partide disputate de Romania in 2010 cu Razvan Lucescu:

Romania - Israel 0-2 (partida amicala)

Ucraina - Romania 3-2 (partida amicala)

Romania - Macedonia 0-1 (partida amicala)

Romania - Honduras 3-0 (partida amicala)

Turcia - Romania 2-0 (partida amicala)

Romania - Albania 1-1 (Preliminarii CE)

Belarus - Romania 0-0 (Preliminarii CE)

Franta - Romania 2-0 (Preliminarii CE)

Romania - Italia 1-1 (partida amicala).

Singurul punct de sprijin intr-un an 2010 slab a fost remiza cu Italia, 1-1, intr-o partida amicala disputata la Klagenfurt.

Partide disputate in 2009 cu Razvan Lucescu:

Lituania - Romania 0-1 (Preliminarii CM)

Ungaria - Romania 0-1 (partida amicala)

Franta - Romania 1-1 (Preliminarii CM)

Romania - Austria 1-1 (Preliminarii CM)

Serbia - Romania 5-0 (Preliminarii CM)

Romania - Feroe 3-1 (Preliminarii CM)

Polonia - Romania 0-1 (partida amicala).

Clasament Grupa D, preliminarii EURO 2012:

1. Franta 9 puncte (+5)

2. Belarus 8 puncte (+3)

3. Albania 5 puncte (-1)

4. Bosnia-Hertegovina 4 puncte (+1)

5. Romania 2 puncte (-2)

6. Luxemburg 1 punct (-6).

Partida Bosnia - Romania, contand pentru preliminariile EURO 2012, se va disputa in data de 26 martie.