AC Milan continua cursa catre titlul din Serie A, milanezii castigand pe terenul lui Juventus, una dintre marile rivale. Golul care a decis soarta partidei a fost marcat de Gattuso (68'), fotbalist care a punctat dupa o pauza de trei ani. Ibrahimovic si Cassano au trecut si ei pe langa gol, dar pana la urma s-a terminat 1-0. In urma acestui rezultat, Milanul s-a distantat, cel putin pana la jocul Interului cu Genoa, la opt puncte de pozitia secunda.

Gattuso, gol de trei puncte cu JuventusFoto: Reuters

Partida de pe "Olimpico" din Torino a fost dominata de oaspeti, echipa lui Allegri trecand de mai multe ori pe langa gol pana la reusita lui Gattuso (68'). Ibrahimovic putea puncta inca din minutul 3, dar executia suedezului din doar cativa metri s-a dus peste poarta. Cassano l-a copiat pe coechipierul sau in minutul 22, iar la pauza s-a intrat cu 0-0.

Coordonatele disputei nu s-au schimbat nici in a doua repriza, Milanul fiind echipa care a dominat. Golul lui Gattuso i-a descatusat pe elevii lui Allegri, iar intereresant este faptul ca Juventus nu a avut niciun sut pe spatiul portii milanezilor.

"Nu am avut cea mai buna exprimare in partida cu Milan. Am intalnit un adversar puternic, care venise la Torino cu gandul clar de a invinge. Am avut fazele noastre bune, dar din pacate nu am reusit sa ducem treaba pana la capat. Vina pentru aceste rezultate cred ca este a tuturor celor implicati in ceea ce inseamna Juventus"- Luigi Del Neri, tehnicianul Batranei Doamne.

"Am reusit si impotriva lui Juventus o partida mare cum a fost si cu Napoli. Este un succes extrem de important in lupta pentru titlu. Cu toate acestea, pana departe mai este mult, adica inca zece partide. Fundamental pentru noi este sa incercam sa continuam in acest mod. Suntem pe un drum bun din punct de vedere fizic si psihic, trebuie sa profitam de acest lucru"- Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan.

Etapa XXVIII:

Lecce - AS Roma 1-2

Juventus - AC Milan 0-1

Se disputa duminica:

Sampdoria - Cesena

Chievo - Parma

Fiorentina - Catania

Inter - Genoa

Napoli - Brescia

Udinese - Bari

Lazio - Palermo

Clasament:

1 AC Milan 61 (+1 joc)

2 Inter 53

3 Napoli 52

4 Lazio 48

5 Udinese 47

6 AS Roma 46 (+1 joc)

7 Juventus 41 (+1 joc)