Real Madrid s-a dezlantuit impotriva echipei fostului sau antrenor, Manuel Pellegrini, castigand cu 7-0 pe Santiago​ Bernabeu in fata celor de la Malaga. Dupa o "seceta" de patru meciuri in care nu a inscris, Cristiano Ronaldo a reusit un hat-trick joi seara, aducand din nou Realul la sapte puncte in spatele rivalei Barcelona.

Ronaldo si Benzema "l-au umilit" pe Manuel PellegriniFoto: Reuters

Manuel Pellegrini, intors pentru prima data pe Santiago Bernabeu dupa ce a fost inlocuit pe banca tehnica a Realului cu portughezul Jose Mourinho, a fost umilit de fosta sa echipa. Un hat-trick al lui Ronaldo, o dubla a lui Karim Benzema si reusitele lui Angel Di Maria si Marcelo au adus victoria categorica a Realului in fata celor de la Malaga, in cea de-a XXVI-a etapa din Primera Division.

Francezul Karim Benzema, preferat lui Adebayor in 11-le de start, a deschis scorul dupa 27 de minute. Xabi Alonso a executat o lovitura libera, iar Benzema, lasat singur in careu a inscris pentru 1-0. Peste noua minute Malaga a fost surprinsa de un contra-atac in viteza al gazdelor, iar Di Maria a dus scorul la 2-0. Argentinianul a pasat deciziv pentru reusita lui Marcelo din minutul 45, madrilenii intrand la pauza cu un avantaj de 3 goluri.

Repriza a doua a apartinut in totalitate celui mai scump jucator de fotbal din lume, Cristiano Ronaldo avand sase-sapte ocazii clare de a marca. Portughezul a reusit insa sa-si treaca numele pe tabela de marcaj de trei ori, ceea ce il pune pe primul loc in topul golgeterilor din Primera Division, cu 27 goluri, la egalitate cu argentinianul Lionel Messi.

Benzema a inscris al doilea sau gol in minutul 61, atragandu-si laude din partea lui Mourinho: "Benzema joaca mult mai bine in ultimele saptamani, Este un jucator total diferit fata de cel pe care l-am vazut cand am venit eu la echipa. E mult mai solid, mai puternic atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. A jucat foarte bine in acest meci si a fost dinamic. Mi-a placut foarte mult".

Al doilea gol reusit de Ronaldo a fost din penalty, obtinut de madrileni dupa un hent in careu al lui Gaspar. Jucatorul oaspetilor a primit atunci al doilea galben, lasandu-si echipa in inferioritate numerica din minutul 67. Malaga a ramas in noua oameni dupa ce Cala a fost scos de pe teren cu targa pentru o problema serioasa la glezna, Pellegrini efectuand deja toate cele trei schimbari.

Aceeasi problema a avut-o si Mourinho, Ronaldo lasandu-si echipa in zece, resimtind dureri musculare dupa ce a marcat cu calcaiul al treilea gol. "M-am accidentat cand am inscris al treilea gol, dar sunt sigur ca nu e nimic grav. E mai bine sa nu-mi asum vreun risc. Nu cred ca voi fi disponibil pentru meciul de duminica (n.r. cu Racing Santander)", a declarat Ronaldo, citat de Reuters.

Manuel Pellegrini (antrenor Malaga): "Cu sase jucatori accidentati nu ne asteptam la un rezultat bun. Am fi vrut sa facem un meci normal aici, cu intreaga echipa. Nimanui nu-i place sa piarda in acest fel".

Primera Division, etapa a XXVI-a:

Click aici pentru rezultatele inregistrate marti si miercuri!

Joi:

Almeria - Racing Santander 1-1 (Crusat '64/ Colsa '37)

Real Madrid - Malaga 7-0 (Benzema '27, '62, Di Maria '36, Marcelo '45, Ronaldo '51, '68-penalty, '77)

Clasament:

1. Barcelona 71 puncte

2. Real Madrid 64p

3. Valencia 51p

4. Villarreal 50p

5. Espanyol 40p

6. Athletic Bilbao 38p

7. Sevilla 38p

8. Atletico Madrid 35p

9. Real Sociedad 35p

10. Real Mallorca 34p

11. Getafe 33p

12. Racing Santander 30p

13. Levante 28p

14. Deportivo Coruna 28p

15. Real Zaragoza 27p

16. Osasuna 26p

17. Hercules CF 26p

18. Sporting Gijon 25p

19. Malaga 23p

20. Almeria 22p