Intrunit in perioada 2-3 martie, Comitetul Executiv al Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) a prezentat raportul financiar al perioadei 2007-2010. FIFA a avut un venit de peste 4 miliarde de dolari in ultimii patru ani, cu 60% mai mare decat in perioada 2003-2006.

Sepp Blatter, presedinte FIFAFoto: Reuters

Perioada 2007 - 2010, timp in care s-a desfasurat si Cupa Mondiala din Africa de Sud, a fost un mare succes financiar, se arata in raportul prezentat joi de catre Comitetul Executiv al FIFA. In cei patru ani, FIFA a adunat 4,189 miliarde de dolari, cu un surplus de 631 milioane de dolari.

Din venitul pe cei patru ani, 3,655 miliarde de dolari au fost adunati doar de pe urma Mondialului din 2010. "Vanzarea drepturilor de televizare si de marketing au avut un succces mult mai mare decat ne asteptam", a declarat Markus Kattner, secretar general adjunct si sef al finantelor la FIFA.

"Sunt extrem de fericit sa anunt ca Mondialul din Africa de Sud a fost un succes financiar pentru toata lumea, pentru Africa, pentru Africa de Sud, pentru FIFA. Pentru prima data in raportul de patru ani al FIFA am depasit cifra de 4 miliarde de dolari", a mentionat presedintele FIFA, Sepp Blatter.

In urma intalnirii de la Zurich, Comitetul Executiv al FIFA a hotarat si sa continue finantarea studierii introducerii tehnologiei pe linia portii, cu toate ca cele zece sisteme au picat testele oficiale ale forului mondial.