Schalke 04 a eliminat-o miercuri seara pe detinatoarea trofeului, Bayern Munchen, in semifinalele Cupei Germaniei, scor 1-0, gratie golului inscris de spaniolul Raul. Pe locul al zecelea in campionat, echipa la care este legitimat si romanul Ciprian Deac, si-a sporit astfel sansele de a participa in cupele europene in sezonul viitor.

Raul califica pe Schalke o4 in finala CupeiFoto: Reuters

Fostul jucator al lui Reaul Madrid, Raul, a inscris singurul gol al partidei, trimitand cu capul in plasa din trei metri. "Stiam ca vom avea o sansa. Am mai fi putut inscrie o data, dar per total eu cred ca am meritat sa castigam, chiar daca nu am facut prea multe in repriza secunda", a declarat antrenorul lui Schalke 04, Felix Magath, citat de Reuters.

De cealalta parte insa, jucatorii lui Bayern nu stiu cum de au pierdut partida: "E o mare dezamagire si jucatorii mei inca nu pot sa inteleaga cum de am pierdut. Dar acesta este fotbalul: o echipa se apara tot timpul, are o sansa si inscrie", a declarat antrenorul Van Gaal.

Eliminata din Cupa si cu sanse minime de a mai castiga titlul in Bundesliga dupa infrangerea cu 1-3 in fata liderului Borussia Dortmund, Bayern Munchen lupta acum pentru locul al doilea in clasamentul primei divizii, dar si pentru o clasare cat mai buna in actuala editie a Ligii Campionilor.

In finala Cupei Germaniei, care se va disputa in luna mai la Berlin, Schalke 04 va infrunta echipa de divizie secunda Duisburg, care a devenit prima echipa din liga a doua germana care ajunge in ultima faza a Cupei, dupa sapte ani.