"Balonul de Aur" Lionel Messi a adus victoria Barcelonei in cea de-a XXVI-a etapa din Primera Division, inscriind singurul gol al partidei cu Valencia. Catalanii s-au distantat la zece puncte fata de rivala din capitala Spaniei, Real Madrid avand insa un meci mai putin jucat. Pe langa cele trei puncte, Barca a plecat de pe Mestalla si cu un nou record in Primera Division.

Lionel Messi invinge pe ValenciaFoto: Reuters

Catalanii lui Pep Guardiola au fost "hartuiti" constant de gazda Valencia, in meciul de miercuri seara. Argentinianul Lionel Messi a fost cel mai periculos jucator pentru defensiva adversa, avand sansa de a inscrie in minutul 9, atunci cand trei suturi consecutive ale sale au fost respinse de catre apararea disperata a gazdelor.

In minutul 31, Messi "s-a jucat" cu fundasii Valenciei si din sase metri a incercat sa-l lobeze pe portar, insa balonul a trecut putin peste transversala. Argentinianul avea sa nimereasca tinta in minutul 77, din zece metri, dupa o centrare de pe stanga a lui Adriano. Portarul Vicente Guaita a atins balonul, insa nu l-a putut retine.

Valencia a avut si ea ocazii de gol, prin Hernandez si Soldado, dar Barcelona a fost echipa victorioasa dupa cele 90 de minute, acesta fiind al 12-lea din cele 13 meciuri din deplasare din acest sezon in care catalanii iau toate punctele. Singurele puncte cedate de Barcelona in deplasare au fost pe terenul celor de la Sporting Gijon.

Neinvinsi in ultimele 20 de meciuri disputate in deplasare, catalanii au doborat recordul din Primera Division, detinut pana marti de Real Sociedad (19 partide fara infrangere in deplasare, inregistrat in sezonul 1979-1980).

"A fost cel mai dificil meci al nostru din deplasare, dar munca noastra nu e incheiata. Trebuie sa muncim mai mult pentru a castiga campionatul", a declarat Adriano, citat de Reuters.

"Valencia a fost foarte motivata si a aratat asta alergand mereu, dar noi ne-am creat multe sanse. Cea mai buna echipa a luat cele trei puncte. Ne asteptam la un meci greu si stiam cat de dificil e sa joci aici. Terenul de joc nu a fost optim, balonul se misca incet si de aceea ne-a incurcat jocul", a explicat brazilianul Dani Alves.

David Villa a fost incantat de modul in care l-au primit suporterii fostei sale echipe: "E o victorie importanta deoarece Mestalla este un loc dificil si complicat pe care sa joci. Sunt foarte fericit ca suporterii m-au primit cu afectiune. Am numai cuvinte de lauda la adresa lor. In ceea ce priveste titlul, mai e mult de jucat si trebuie sa castigam indiferent de ce fac ceilalti. Cu cat suntem mai departe, cu atat mai bine. Avem privilegiul sa ne bazam doar pe noi".

Joi seara, Real Madrid cauta sa revina la sapte puncte in spatele Barcelonei, primind acasa vizita celor de la Malaga. Tehnicianul Manuel Pellegrini se intoarce astfel pe Bernabeu, infruntandu-l pe Mourinho, antrenorul care l-a inlocuit pe banca madrilenilor.

Etapa a XXVI-a:

Marti, 1 martie:

Espanyol - Mallorca 1-2 (Vazquez '19/ Webo '63, Nsue '83)

Sevilla - Sporting Gijon 3-0 (Fabiano '28-penalty, Perotti '35, Negredo '65)

Miercuri, 2 martie:

Getafe - Atletico Madrid 1-1 (Moral '3/ Elias '81)

Osasuna - Deportivo La Coruna 0-0

Real Sociedad - Levante 1-1 (Zurutuza '53/ Horno '77)

Villarreal - Hercules 1-0 (Rossi '21)

Zaragoza - Athletic Bilbao 2-1 (Jarosik '48, Uche '55/ Llorente '18)

Valencia - Barcelona 0-1 (Messi '77)

Joi, 3 martie:

Almeria - Racing Santander (ora 21:00)

Real Madrid - Malaga (ora 23:00)

Clasament:

1. Barcelona 71 puncte

2. Real Madrid 61p

3. Valencia 51p

4. Villarreal 50p

5. Espanyol 40p

6. Athletic Bilbao 38p

7. Sevilla 38p

8. Atletico Madrid 35p

9. Real Sociedad 35p

10. Real Mallorca 34p

11. Getafe 33p

12. Racing Santander 29p

13. Levante 28p

14. Deportivo Coruna 28p

15. Real Zaragoza 27p

16. Osasuna 26p

17. Hercules CF 26p

18. Sporting Gijon 25p

19. Malaga 23p

20. Almeria 21p​