Nationala de futsal a Romaniei avea nevoie de o victorie in ultimul meci al Grupei 4 din preliminariile pentru Campionatul European din 2012 si si-a indeplinit obiectivul cu o victorie la limita (1-0) in fata liderului Cehia. Slovacia, care a incheiat grupa avand acelasi punctaj cu Cehia si Romania, a ratat o calificare istorica la CE din cauza golaverajului, acuzand acum ca partida dintre Romania si Cehia a fost "un truc ordinar".

Slovacia a invins Romania (6-5) si Norvegia (4-0) si a pierdut in fata Cehiei (3-5), dar a ratat calificarea la CE din cauza golaverajului. Cehia, Romania si Slovacia au incheiat grupa cu cate sase puncte, iar clasamentul final s-a stabilit luand in calcul rezultatele directe. Criteriul colaverajului a fost primoridal, Cehia avand 5-4, Romania 6-6 si Slovacia 9-10.

Slovacii acuza acum un non-combat din partea cehilor: "Sunt dezamagit de ceea ce s-a intamplat. Rusine tuturor cehilor. A fost o farsa, nu mai e nimic de discutat. I-as pedepsi pentru ceea ce au facut in ultimul meci. In mod normal cehii trebuiau sa invinga. Sunt complet dezgustat", a declarat portarul Slovaciei Mario Gasparovic, citat de publicatia Pravda.

"Toti care stiu futsal au spus ca a fost un truc ordinar. Cehii nici macar nu au incercat sa ameninte poarta adversa. Au tras la poarta de vreo doua ori si atunci de la distanta. Cehii s-au plimbat 40 de minute pe teren si dupa au fugit in vestiar sa se bucure. Nu mai cred ca futsalul este curat", a adaugat portarul.

Richard Baco, antrenorul Slovaciei, impartaseste opiniile jucatorului sau, insa este constient ca acum nu vor mai putea schimba ceva: "Cehii nu au avut chef de joc, iar romanii au fost complet linistiti deoarece stiau ca un singur gol ii ajuta. E dificil sa putem schimba ceva acum. E ceva foarte greu de dovedit".