In ultima perioada, Jose Mourinho a gasit scuze dintre cele mai ciudate atunci cand echipa sa nu a reusit sa castige. Tehnicianul lusitan a dat vina pe calendarul competitional, pe programul mai lejer al Barcelonei, pe cei patru arbitri, pe suporterii adversi (care l-au injurat) si nu in ultimul rand pe faptul ca fotbalistii Realului nu sunt pregatiti sa joace doua meciuri pe saptamana. Raspunsul campioanei Spaniei a fost unul pe masura: Mourinho nu stie sa piarda.

Jose Mourinho Foto: Reuters

"Ne plangem (nr. referire la Mourinho) inainte de meci in legatura cu adversarii pe care urmeaza sa-i aiba Barcelona, de cei patru arbitri, de avantajul calendarului din Franta fata de cel din Spania, de insultele suporterilor adversi, de faptul ca jucatorii nu sunt pregatiti mental pentru a juca de doua ori pe saptamana sau ca nu ti-au fost transferati fotbalistii pe care i-ai cerut. Adevarul este ca acestea nu sunt motive plauzibile", se precizeaza intr-un comentariu al FC Barcelona.

"Jucam atunci cand trebuie sa jucam. Asa se intampla si in rugby, hochei, NBA si handbal, acolo unde sportivii au partide din trei in trei zile. La fel este si in fotbal. Guardiola nu s-a plans in legatura cu nimic" - Sandro Rosell, presedinte FC Barcelona.

"Mourinho este un baiat inteligent care se foloseste cat poate de toate armele din dotare. Face tot posibilul sa puna presiunea pe jucatorii adversi. La Barcelona, nu ne plangem niciodata, nu merge cu asemenea lucruri la noi in vestiar. Daca am pierdut un meci, a fost doar pentru ca adversarul a fost mai bun decat noi. In acel moment, nu ne ramane decat sa muncim si mai mult" - Dani Alves, fundas FC Barcelona.

Etapa viitoare:

Espanyol - Mallorca

Sevilla - Sporting Gijon

Getafe - Atletico Madrid

Zaragoza - Bilbao

Osasuna - Deportivo

Villarreal - Hercules

Sociedad - Levante

Valencia - FC Barcelona

Almeria - Racing Santander

Real Madrid - Malaga

Clasament:

1 Barcelona 68 puncte

2 Real Madrid 61

3 Valencia 51

4 Villarreal 47

5 Espanyol 40

6 Athletic 38.