A implinit recent 12 ani, iar din vara anului 2010 este jucatorul celor de la Real Madrid. Nicusor Alexandru Craiu este unul dintre tinerii de mare perspectiva ai tarii, un pusti care a filmat deja o reclama cu Kaka. "Vreau sa evoluez pentru nationala Romaniei si, daca voi fi convocat, voi da totul pentru tara mea pentru ca, pana la urma, sunt roman!", a precizat Nicusor intr-un interviu acordat pentru frf.ro.

Nicusor Alexandru Craiu Foto: realmadrid.com

Cum a ajuns la Real Madrid

"Vin de la o echipa din divizia secunda, Rayo Vallecano, unde am jucat doi ani. In primul sezon la Rayo am marcat 79 de goluri, un record pentru club, iar in al doilea an am jucat la o categorie mai mare de varsta si am iesit din nou golgheter: aproape jumatate din cele 22 de goluri le-am inscris cu capul. Real Madrid m-a urmarit si m-a chemat cand eram la Rayo, dar tatal meu nu m-a lasat sa merg pentru ca a considerat ca inca nu era timpul sa fac acest pas. In vara anului trecut, am devenit jucatorul lui Real" - Nicusor Craiu (frf.ro).

Din atacant a devenit mijocas

Nicusor s-a facut cunoscut in fotbal pe postul de atacant, dar la cererea antrenorilor a devenit mijlocas. "La inceput nu ma regaseam si nu ma simteam in largul meu cand jucam pentru ca nu eram obisnuit cu pozitia, dar antrenorul mi-a zis ca viitorul meu este acest post pentru ca sunt puternic din punct de vedere fizic si pot trage usor intreaga echipa dupa mine. Acum ma simt foarte bine si imi place mai mult sa joc mijlocas, mai ales ca marii fotbalisti ai lumii au evoluat si ei pe acest post. Pe Kaka l-am si cunoscut personal, cand am filmat impreuna un spot publicitar" - Nicusor Craiu.

Fotbalul si cartea se impaca bine

"Sunt in clasa a sasea si de invatat invat foarte bine. In afara de doua note de 8, am numai 10. Iar la fotbal am castigat pana acum patru trofee personale in turnee si doua titluri de campion cu echipa. Am inceput cu karate, sport pe care l-am practicat timp de patru ani. Faptul ca am facut karate m-a ajutat foarte mult in fotbal, atat mental cat si fizic".

Vrea in nationala Romaniei

"Se spune ca trebuie sa ramai cu mama care te-a adoptat si care te creste, nu cu cea care te-a nascut, dar care nu mai este langa tine. Sunt constient ca este mai greu pentru mine sa joc la selectionata Spaniei. Eu vreau sa evoluez pentru nationala Romaniei si, daca voi fi convocat, voi da totul pentru tara mea pentru ca, pana la urma, sunt roman!", a conchis Nicusor Craiu.

Nicusor Craiu: S-a nascut la Galati, pe 19 februarie 1999. Are 38 de kg si 1.43 metri.