Finalistele editiei trecute de Liga Campionilor, Inter Milano si Bayern Munchen, se intanesc din nou in cea mai importanta competitie inter-cluburi din Europa, de aceasta data in faza optimilor de finala. Dupa acel 0-2 de pe arena Santiago Bernabeu, nemtii vor revansa in fata italienilor condusi acum de brazilianul Leonardo. In celalalt meci de miercuri, Manchester United va juca pe terenul celor de la Olympique Marseille.

Inter - Bayern, in Liga CampionilorFoto: Reuters

Olympique Marseille - Manchester United, (Dolcesport, ora 21:45)

Castigatoare a Ligii Campionilor in sezonul 1992/1993, Marseille va da primul test din optimi pe propriul teren, in fata englezilor de la Manchester United, care vrea cea de-a cincea prezenta consecutiva in sferturile de finala ale Ligii Campionilor.

Cele doua cluburi s-au mai intalnit in faza grupelor a Ligii Campionilor din sezonul 1999/2000, United castigand cu 2-1 acasa si pierzand cu 0-1 in Franta.

United, care a castigat noua din ultimele zece meciuri din deplasare din Liga Campionilor, a obtinut pana acum trei victorii impotriva echipelor din Franta, a remizat de sase ori si a pierdut de doua ori. In fata echipelor englezesti, Marseille are un bilant pozitiv, castigand de sapte ori si pierzand de doua ori.

Manchester United are sapte absente in lot (Giggs, Anderson, Evans, Rio Ferdinand, Owen, Ji-sung si Valencia), insa Sir Alex Ferguson nu este ingrijorat, sustinand ca are variante bune pentru a-i inlocui.

Didier Deschamps, antrenor Marseille: "United este un club cu istorie, a castigat multe trofee si simbolul sau este managerul. Au o mentalitate de invingatori, mesajul lor este intotdeauna acelasi, indiferent de adversar. United este un exemplu de urmat si va trebui sa avem o prestatie extraordinara pentru a castiga. Va fi foarte dificil deoarece calificarea lui United ar fi logica. Dar sunt doua manse si eliminarea lor ar fi ceva extraordinar. Pe Olt Trafford va fi greu pentru ca United e intotdeauna greu de invins acasa, asa ca aici vom incerca sa obtinem cel mai bun rezultat posibil si apoi vom vedea ce se intampla acolo.

Mentalitatea de invingatori este moto-ul lor, e scris in ADN-ul lor. Vor avea cativa jucatori lipsa, dar cand ii vedem pe Nani, Rooney si Berbatov, stim ca ei pot face diferenta. United castiga foarte multe meciuri si nu primeste prea multe goluri. Au mai putina fantezie in joc decat acum cativa ani, dar inca sunt o echipa de top. Noi vom incerca sa inscriem si sa nu primim gol. Va trebui sa fim puternici in defensiva, 0-0 n-ar fi un rezultat rau si apararea va fi cruciala. E un privilegiu sa joci asemenea meciuri. Stiu ca atmosfera de pe Velodrome va fi incendiara".

Sir Alex Ferguson, manager Manchester United: "Suntem implicati in trei competitii si vrem sa fim buni in toate. Adevarata competitie incepe acum, iar golurile in deplasare vor conta. In mijloc nu-i vom avea pe Anderson si Giggs, dar avem multi jucatori buni pentru a-i inlocui si de aceea nu sunt ingrijorat. In ultimii ani echpele englezesti sunt foarte puternice, iar in acest sezon este la fel. Standardul din Premier League a crescut mult in ultimii sapte sau opt ani. Nu putem vorbi de dominatie, dar cluburile din Anglia au sanse adevarate in acest an, in special ca finala se va juca pe Wembley.

Marseille este o echipa foarte puternica, atletica, cu fundasi puternici. Valbuena se antreneaza din nou si e posibil sa joace impotriva noastra. Stim ca va fi o atmosfera fantastica pe stadion si acest lucru o va ajuta pe Marseille. Avem meciuri importante in urmatoarele saptamani, cu patru meciuri in deplasare la rand, cu Wigan, Chelsea, Liverpool, plus Liga Campionilor. Jucatorii sunt entuziasmati si e o provocare interesanta. Nu cred ca noi suntem favoriti. Marseille are o sansa, este o provocare si pentru ei".

Ultimele rezultate:

Marseille - AS Saint-Etienne 2-1 (Lucho '68, Remy '78/ Landrin '90+5) - Ligue 1

Manchester united - Crawley Town 1-0 (Brown '28) - Cupa Angliei

Echipe probabile:

Marseille: Mandanda; Taiwo, Diawara, Mbia, Heinze; Cheyrou, Lucho Gonzalez, Cisse; Remy, Brandao, Ayew

Manchester United: Van der Sar; Rafael, Smalling, Vidic, Evra; Fletcher, Carrick, Scholes; Nani, Berbatov, Rooney

Internazionale Milano - Bayern Munchen (TVR1, ora 21:45)

Brazilianul Leonardo se va afla miercuri seara pentru prima data pe banca lui Inter in Liga Campionilor, insa tehnicianul este la a doua experienta de acest fel, el ajungand in sezonul trecut pana in optimi cu AC Milan. Campioana en-titre va intalni adversara din finala de la Madrid, Bayern Munchen.

In afara finalei de pe Stantiago Bernabeu, castigata de Inter cu 2-0, cele doua echipe s-au mai intalnit de doua ori in cupele europene. Prima data in runda a treia a Cupei UEFA, in sezonul 1988/1989. Inter a castigat atunci prima mansa, in deplasare, cu 2-0, insa nemtii s-au impus acasa la italieni cu 3-1 si s-au calificat in faza urmatoare gratie golurilor marcate in deplasare.

Cele doua echipe s-au mai intalnit si in faza grupelor Ligii Campionilor, in sezonul 2006/2007. Bayern a castigat cu 2-0 pe San siro, iar in retur cele doua echipe au remizat, scor 1-1.

Bayern a avut o prestatie extrairdinara in grupe, obtinand cinci victorii si inscriind 16 goluri (sapte dintre ele impotriva lui CFR Cluj). Inter Milano a incheiat grupa pe locul al doilea, in spatele englezilor de la Tottenham.

In intalnirile cu echipele germane, Inter a obtinut zece victorii, o remiza si patru infrangeri. Bayern nu are un bilant pozitiv impotriva echipelor din Italia, inregistrand patru victorii, 2 remize si noua infrangeri.

Leonardo, antrenor Inter: "Campionatul e ceva, Liga Campionilor e altceva. Avem cateva optiuni pentru meciul de miercuri, insa nu atat de multe ca in Serie A. Am vazut finala de la Madrid din sezonul trecut si tineam cu Inter pentru ca era echipa italiana. Am fost bucuros ca au castigat, chiar daca lucram pentru rivalii de la AC Milan. Echipa noastra a reactionat bine dupa o perioada dificila si acum suntem foarte motivati pentru acest meci. Fiecare echipa are puncte forte si slabiciuni. In Liga Campionilor sunt jucatori mari, echipe mari si goluri mari; este o dorinta mai mare in momentul in care joci in aceasta competitie. Jocurile sunt mai deschise si imi place mentalitatea de atac. Noi suntem campionii en-titre si putem invinge pe oricine. Vom lupta cu toate puterile si am aratat ca putem reactiona in fata oricaror dificultati. Acest lucru imi de incredere. Vom juca precum niste campioni".

Louis van Gaal, antrenor Bayern: "Nu putem compara o finala cu faza optimilor. Echipa s-a schimbat, au venit cativa jucatori, altii au plecat. Poate unii jucatori se mai gandesc la acel meci, dar toti stiu ca vrem sa castigam si finala de anul trecut nu are nicio legatura cu acest lucru. Nu cred ca Inter s-a schimbat mult dupa ce a plecat Mourinho. Nu si-au schimbat stilul de joc. Daca va uitati la finala sau daca va uitati la orice meci al lui Inter din campionat observati ca joaca defensiv. Imi place intotdeauna sa am trei sau patru jucatori creativi in echipa. In prima parte a sezonului ne-au lipsit cativa din acesti jucatori, dar acum lucrurile s-au schimbat si suntem din nou bine, dupa cum arata si rezultatele. Unii spun ca avem probleme in defensiva, dar eu nu sunt de acord. Uitati-va la statistici".

Ultimele rezultate:

Inter - Cagliari 1-0 (Kharja '7)

FSV Mainz - Bayern 1-3 (Allagui '84/ Schweinsteiger '9, Muller '50, Gomez '77)

Echipe probabile:

Inter: Cesar; Maicon, Lucio, Cordoba, Chivu; Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta; Sneijder, Stankovic; Eto’o

Bayern: Kraft; Lahm, Tymoshchuk, Badstuber, Pranjic; Schweinsteiger, Luiz Gustavo; Robben, Mueller, Ribery; Gomez