​Real Madrid cauta marti sa puna capat recordului negativ de pe Stade de Gerland. Cu sfaturi utile de la fostul international Zinedine Zidane, Jose Mourinho vrea sa depaseasca si complexul optimilor de finala ale Ligii Campionilor, Realul oprindu-se in aceasta faza in ultimele sase sezoane. In celalalt meci al zilei, debutanta in optimi, FC Copenhaga, primeste acasa vizita englezilor de la Chelsea.

Joe Mourinho, alaturi de Zinedine ZidaneFoto: Reuters

Olympique Lyon - Real Madrid (TVR1, ora 21:45)

Real Madrid are un record negativ pe Stade de Gerland. In precedentele vizite pe stadionul celor de la Olympique Lyon, madrilenii au inregistrat trei infrangeri, nereusind sa inscrie niciun gol, primind insa in schimb sase goluri.

Prima infrangere pe Stade de Gerland a fost in faza grupelor Ligii Campionilor, in sezonul 2005-2006, cand au pierdut cu 0-3. In sezonul viitor s-au intalnit in aceeasi faza, pierzand de data aceasta cu 0-2. In sezonul trecut, Lyon a castigat cu 1-0 in optimile Ligii Campionilor, elevii lui Claude Puel fiind cei care au pasit in sferturi, dupa un 1-1 pe Santiago Bernabeu.

Lyon are un procentaj pozitiv in fata echipelor spaniole cu patru victorii, 2 remize si 2 infrangeri. In ultimele 11 meciuri de pe teren propriu din Liga Campionilor, incluzand si calificarile, francezii au obtinut sapte victorii si au fost invinsi o singura data.

Real Madrid s-a oprit in optimi in ultimele sase sezoane ale Ligii Campionilor, insa Jose Mourinho, care a adus sezonul trecut lui Inter titlul de campioana a Europei dupa mai bine de 50 de ani, este increzator.

Claude Puel (antrenor Lyon): "Nu stiu daca Real este mai puternic decat anul trecut. Sunt diferiti, poate putin mai bine echilibrati datorita unor oameni care muncesc din greu la mijloc. Real este o echipa creata din jucatori de o calitate aparte ca Di Maria, Khedira, Adebayor si Ozil. Madrid nu inseamna doar Jose Mourinho. Scopul nostru este sa ne calificam in runda urmatoare. Anul trecut, putine persoane au crezut in noi. Am reusit sa ne crestem nivelul jocului si poate acest lucru i-a surprins pe cei de la Madrid. Cred ca ce e mai bun din Lyon va veni in curand".

Jose Mourinho (antrenor Real): "Anul acesta au venit multi jucatori noi la Madrid si nu au evoluat inca intr-un meci Real-Lyon. Lyon este o echipa buna, dar noi suntem Madrid. Nu trebuie sa ne uitam la trecut sau statistici. Daca ne gandim ca ambele meciuri vor fi usoare, va fi dificil pentru noi. Trebuie sa jucam bine in ambele meciuri. Stim puterea noastra si nu vom subestima pe Lyon. Au trecut sase ani de cand Madrid nu a mai ajuns in sferturi. Cand eram la Inter, clubul nu mai castigase Liga Campionilor de peste 50 de ani. E posibil sa castigam anul acesta? Daca vom invinge pe Lyon.... Zinedine Zidane ne-a dat foarte multe sfaturi pentru a pregati acest meci".

Ultimele rezultate:

Lyon - AS Nancy Lorraine 4-0 (Gourcuff '37, Pied '76, Pjanic '86, Briand '89)

Real Madrid - Levante 2-0 (Benzema '6, Carvalho '41)

Echipe probabile:

Lyon (4-4-1-1): Lloris, Cris, Lovren, Cissokho, Reveillere, Toulalan, Kallstrom, Bastos, Briand, Gourcuff, Gomis

Real (4-3-3): Casillas, Carvalho, Pepe, Marcelo, Ramos, Khedira, Alonso, Ozil, Di Maria, Ronaldo, Benzema

FC Copenhaga - Chelsea Londra (Dolcesport, ora 21:45)

Campioana Danemarcei si campioana Angliei se lupta, marti seara pentru un loc in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, pe Parken Stadium.

Cele doua echipe s-au mai intalnit o singura data, Chelsea impunandu-se cu 2-1 la general in cea de-a doua runda a Cupei Cupelor UEFA, in 1998/1999. Golul decisiv pentru londonezi l-a marcat danezul Brian Laudrup, aflat la ultimul sau meci pentru Chelsea inainte sa se transfere la FC Copenhaga.

FC Copenhaga, aflata pentru prima data in optimile Ligii Campionilor, are o singura victorie in fata unei echipe englezesti (1-0 cu Manchester United in grupele Ligii Campionilor, sezonul 2006/2007), o remiza (2-2 cu Manchester City in Cupa UEFA sezonul 2008/2009) si doua infrangeri (0-3 cu United si 1-2 cu City). FC Copenhaga este neinvinsa in ultimele cinci meciuri europene de pe teren propriu.

Chelsea e in optimi pentru a opta oara consecutiva, iar in ultimele trei sezoane a fost eliminata de echipa ce avea sa devina campioana a Europei: de Manchester United in finala din 2007/2008, de Barcelona in semifinalele sezonului 2008/2009 si de Inter Milano, in optimile sezonului trecut.

Stale Solbakken (antrenor FC Copenhaga): "Asteptam aceasta zi de cateva luni. Ne-am pregatit pentru acest meci de la inceputul lunii ianuarie si cu toate ca nu am avut un meci competitiv in 2011 suntem intr-o forma foarte buna si speram ca suntem la nivelul la care eram in faza grupelor. Jucatorii sunt increzatori si simt ca ne putem masura cu Chelsea in ceea ce eu ma astept sa fie o partida stransa. Vom incerca sa controlam jocul, sa avem posesia, sa ne cream sanse si sa incercam sa exploatam orice greseli ale adversarilor. Chelsea nu este in acest moment in cea mai buna forma, dar cred ca au jucat mai bine decat arata rezultatele ultimelor meciuri. Increderea suporterilor ne va ajuta. Sper sa castigam, dar o remiza alba nu va fi un rezultat rau pentru noi".

Carlo Ancelotti (antrenor Chelsea): "Liga Campionilor este cea mai importanta competitie pentru noi in acest moment. Avem multa presiune pe umeri, dar chiar daca in ultimul timp lucrurile nu au decurs asa cum am vrut noi, comportamentul jucatorilor a fost fantastic. Acesta este fotbalul, nu poti sa fii mereu primul, dar daca avem rabdare putem sa intoarcem lucrurile. Copenhaga este o echipa foarte buna, care a aratat ca are calitate in faza grupelor. Au o organizare fantastica si va fi dificil, dar daca vom avea curaj vom putea castiga".

Ultimele rezultate:

FC Copenhaga - Rosenborg 5-0 (N'Doye '18, Santin '25, Bolanos '51, '72, Gronkjaer '86) - amical

Chelsea - Everton 1-1 (Lampard '104/ Baines '119)/ 3-4 dupa loviturile de departajare - Cupa Angliei

Echipe probabile:

FC Copenhaga (4-4-2): Wiland, Jorgensen, Antonsson, Wendt, Pospech, Claudemir, Bolanos, Kvist, Vingaard, N'Doye, Gronjkaer

Chelsea (4-3-3): Cech, Terry, Bosingwa, Cole, Ivanovic, Essien, Mikel, Lampard, Malouda, Anelka, Torres