Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) a anuntat, luni, preturile biletelor pentru finala Europa League, ce se va disputa in 18 mai, la Dublin. Cele mai scumpe bilete pentru finala celei de-a doua editii a Europa League vor costa mai putin decat cele mai ieftine bilete pentru finala Ligii Campionilor, de la Londra.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

In urma cu doar patru zile, suporterii din intreaga lume s-au declarat "socati" de preturile stabilite pentru finala Ligii Campionilor. Cel mai ieftin bilet pentru finala de pe Wembley costa 175 euro, o suma de doua ori mai mare fata de cea platita de suporterii ce au asistat la finala Ligii Campionilor din 2009. Pentru cele mai bune locuri suporterii vor trebui sa plateasca 350 euro. Acestor sume li se vor mai adauga insa si o taxa de administrare.

Pentru finala Europa League, UEFA va pune in vanzare incepand de luni, biletele pentru publicul neutru. Astfel, biletele pentru cele mai bune locuri (categoria 1) vor costa 135 euro, cu 40 de euro mai putin decat cele mai ieftine bilete de la finala Ligii Campionilor, de pe Wembley Stadium. La polul opus, cel mai ieftin bilet la finala Europa League va costa 50 de euro (categoria 4).

Fiecare suporter va putea sa aplice online, pe site-ul oficial al UEFA, pentru cel mult doua bilete la aceeasi categorie, in perioada 21 februarie - 21 martie. Fiecare doritor va completa un formular online, iar destinatarii biletelor se vor stabili prin tragere la sorti.

Preturi finala Europa League:

Categoria 1: 135 euro

Categoria 2: 105 euro

Categoria 3: 80 euro

Categoria 4: 50 euro

Acestor sume li se va mai adauga si o taxa suplimentara de 30 euro pentru suporterii din Europa si 40 euro pentru cei din afara Europei. Comparativ cu preturile finalei Europa League de anul trecut, biletele din categoriile 3 si 4 sunt mai ieftine cu cinci euro fiecare. La celalalte categorii, 1 si 2, sunt mai scumpe cu 15, respectiv 10 euro.