Barcelona a avut nevoie de geniul lui Lionel Messi pentru a se impune in partida cu Athletic Bilbao, liderul din Primera Division castigand, duminica seara, cu 2-1 pe Nou Camp. Villa a deschis balul (3'), Iraola a egalat din penalti (49'), iar Messi a inchis tabela cu doar 13 minute inainte de final. "Acesti jucatori valoreaza cat un imperiu. Madridul are o echipa fantastica, cea mai buna din Europa dupa parerea mea", a declarat Josep Guardiola.

Barcelona number 1!Foto: Reuters

Pentru a ramane la cinci puncte in fata Realului, Barcelona avea nevoie de un succes impotriva lui Athletic. Meciul de pe Nou Camp a inceput foarte bine pentru catalani, David Villa deschizand scorul inca din minutul 3. Cu toate ca a controlat in stilu-i caracteristic disputa, echipa lui Guardiola a fost egalata in minutul 49 dupa o lovitura de la 11 metri transformata cu siguranta de Iraola.

Catalanii s-au lovit de un adevarat zid al apararii basce, iar salvarea a venit de la Lionel Messi, argentinianul inscriind in minutul 77. Barcelona a transpirat mai mult decat de obicei pentru a invinge, in urma acestui succes Realul ramanand la cinci lungimi distanta.

Au marcat: Villa 3' si Messi 77', pentru Barcelona, respectiv Iraola 49' penalti, pentru Bilbao.

"Acesti jucatori valoreaza cat un imperiu. Nu stiu cat de mult am castigat astazi. A fost un meci greu, asta e clar. Este o victorie pentru a ramane la cinci puncte distanta de Real. Madridul are o echipa fantastica, cea mai buna din Europa dupa parerea mea. Trebuie doar sa va ganditi ca au (nr. Realul) un antrenor care nu a pierdut un meci pe propriul teren de noua ani. Acest record nu va putea fi depasit" - Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona.

Barcelona: Pinto - Alves, Pique, Busquets, Abidal - Xavi, Mascherano, Iniesta - Pedro, Messi, Villa (4-3-3). Antrenor: Josep Guardiola.

Bilbao: Iraizoz - Koikili, Amorebieta, Ekiza, Iraola - Martinez, Gurpegi - Gabilondo, Iturraspe, Susaeta - Llorente (4-2-3-1). Antrenor: Joaquin Caparros.

Clasament:

1 Barcelona 65 puncte

2 Real Madrid 60

3 Valencia 48

4 Villarreal 46

5 Bilbao 38

6 Espanyol 37

7 Sevilla 33

....................

16 Sporting Gijon 24

17 Levante 24

18 Zaragoza 23

19 Almeria 21

20 Malaga 20.