Campioana Italiei si a Europei, Inter Milano, este acuzata de catre procurorii federali pentru "comportament necorespunzator" in timpul transferului din urma cu un an al atacantului Goran Pandev, de la Lazio Roma, informeaza angentia italiana Ansa. Doi dintre oficialii clubului, precum si agentul jucatorului, sunt acuzati individual pentru iregularitati in aceasta tranzactie.

Goran Pandev (stanga)Foto: Reuters

Atacantul macedonean Goran Pandev a facut o cerere de transfer la inceputul sezonului trecut, insa Lazio a refuzat, scotandu-l pe jucator din lot. In cele sase luni de stat "pe tusa", Pandev s-a antrenat singur, iar disputa dintre cele doua parti a ajuns la Lega Calcio.

Oficialii italieni au dat, in 23 decembrie 2009, o decizie in favoarea jucatorului, Lazio fiind nevoita sa plateasca si 170.000 de euro pentru "suferinta emotionala". Pandev (27 de ani) s-a transferat in ianuarie la Inter, castigand tripla cu echipa antrenata atunci de Jose Mourinho.

Procurorii italieni au decis sa demareze o ancheta in acest caz, dupa ce presedintele clubului Lazio, Claudio Lotito, a prezentat in fata Comisiei de Disciplina a Federatiei Italiene de Fotbal acte ce dovedesc iregularitati in acest transfer. Doi dintre oficialii clubului, Rinaldo Ghelfi si Marca Branca, precum si agentul jucatorului, Carlo Pallavicino, sunt acuzati individual de faptul ca au intermediat transferul fara a avea acordul celor de la Lazio.