Comisia pentru solutionarea litigiilor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal i-a declarat liberi de contract pe jucatorii Universitatii Craiova, Valerica Gaman si Stefan Barboianu, cu o zi dupa ce oficialii olteni au publicat pe site-ul oficial dovada ca cei doi fotbalisti au semnat contracte de prelungire pentru cinci ani, inainte de a fugi din cantonamentul echipei.

Gaman, declarat liber de contractFoto: Agerpres

Dupa ce la mijlocul lunii ianuarie au fugit din cantonament, jucatorii Universitatii Craiova, Valerica Gaman si Stefan Barboianu, au depus memorii la LPF pentru a deveni liberi de contract, bazandu-se pe doua dezlegari in alb facute de catre patronul clubului oltean, Adrian Mititelu, fostului manager al echipei, Victor Piturca.

Dupa cateva amanari ale deciziei, LPF a hotarat joi sa ii declare liberi de contract, cu toate ca Universitatea Craiova a aratat actele prin care cei doi jucatori isi prelungeau intelegerea cu echipa pentru urmatorii cinci ani.

Adrian Mititelu (patron U Craiova): "Gaman si Barboianu sint liberi de contract de 4 luni. Nu vor primi niciodata drept de joc pentru alta echipa. Conform regulamentelor UEFA, primul contract este cel valabil: contractul cu Universitatea Craiova. Nu cred ca mergem la TAS. Aproape sigur ne vom adresa instantelor civile" (gsp)

Comunicatul LPF:

"Intrunita joi, 17.02.2011, Comisia pentru solutionarea litigiilor din cadrul LPF a pronuntat urmatoarele decizii:

1. Barboianu Stefan Nicoale vs. FC "U" Craiova - incetare raporturi contractuale - Respinge ca nefondate exceptia lipsei de interes si a inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata. Respinge ca nefondata cererea reconventionala. Admite cererea de chemare in judecata si constata incetate, la 17.02.2011, raporturile juridice intre parti izvorate din contractul Nr.1457/09.09.2010, inregistrat la LPF sub nr.1724 din 10.09.2010. Cu recurs in cinci zile de la comuniare.

2. Gaman Marius Valerica vs. FC "U" Craiova - incetare raporturi contractuale - Respinge ca nefondate exceptia lipsei de interes si a inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata. Respinge ca nefondata cererea reconventionala. Admite cererea de chemare in judecata si constata incetate, la 17.02.2011, raporturile juridice intre parti izvorate din contractul nr.1117/05.07.2010, inregistrat la LPF sub nr.1556/12.08.2010. Cu recurs in cinci zile de la comunicare".