Arsenal a obtinut prima victorie in fata Barcelonei (2-1), miercuri seara, in mansa tur a optimilor de finala ale Ligii Campionilor. Desi catalanii au avut posesia si au avut mai multe ocazii, englezii lui Wenger au profitat de fiecare sansa avuta la poarta lui Valdes si au fost rasplatiti in minutul 83, prin Arsavin.

Guardiola, invins in AngliaFoto: Reuters

Arsene Wenger (antrenor Arsenal): "A fost una dintre cele mai speciale seri si trebuia sa fim o echipa speciala. Meciul a promis multe si nu a dezamagit. A fost un joc intre doua echipe speciale. Am suferit in anumite momente, dar nu am renuntat niciodata si am ramas puternici din punct de vedere mental. Eu simt ca atunci cand joci impotriva Barcelonei intotdeauna esti pe punctul de a te prabusi in fata lor deoarece poti fi pedepsit sever pentru greselile mentale. Meciul este deschis, e captivant. Vom merge pe Nou Camp si ne vom face jocul din nou deoarece nu putem sa mergem acolo si sa ne aparam. E minunat si increderea noastra va creste deoarece am castigat aici. Ne vom duce la Barcelona si vom da ce avem mai bun".

Andrei Arsavin (jucator Arsenal): "Am fost atenti in defensiva si nu i-am lasat sa joace asa cum au vrut. Noi ne-am fructificat sansele: cred ca am dat doua goluri din trei ocazii. Barcelona a avut multe sanse, dar noi am ramas calmi si ne-am asteptat sansa".

Josep Guardiola (antrenor Barcelona): "A fost un joc fantastic, cu ocazii de ambele parti. Arsenal este intotdeauna o echipa mare, puternica. Admir stilul celor de la Arsenal. Ofera un exemplu de ani buni. Am dominat si mai mult sau mai putin am controlat jocul. E pacat ca am pierdut, dar aceste lucruri se intampla in fotbal. Stim cat de buni sunt cei de la Arsenal si cat de bine pot juca pe contra-atac. Ne-am creat mai multe sanse decat in prima mansa de anul trecut, dar ei sunt buni si pun presiune, au abilitatea de a gasi spatii libere. Simt ca am jucat bine si am fost mai buni decat in precedentele meciuri din deplasare din Liga Campionilor, impotriva lui Stuttgart sau Lyon. Acum trebuie sa ne gandim cum sa intoarcem rezultatul in retur, cu ajutorul suporterilor nostri. Am foarte mare incredere in jucatorii mei. Era important sa inscriem un gol in deplasare si am facut asta".

David Villa (jucator Barcelona): "Am facut un joc bun si ne-am creat multe ocazii, dar am avut in fata o echipa mare care ne-a surprins pe doua contra-atacuri. Noi am fost echipa mai buna, dar mai sunt inca 90 de minute de jucat si ne putem salva".