Arsenal Londra - FC Barcelona 2-1

Foto:

Doar in Anglia se poate intampla: Arsenal, condusa din prima repriza, dupa golul lui Villa (26), a continuat sa alerge dupa egalare, sperand ca trupa catalana se va "umaniza" si va gresi. In minutul 78, olandezul Van Persie gaseste drumul spre gol, cu un sut direct spre poarta, dintr-un unghi inchis, si readuce sperantele "tunarilor". Cinci minute mai tarziu, Arsavin finalizeaza un contraatac de manual si ofera suporterilor Arsenal satisfactia unei victorii memorabile in fata Barcelonei.

AS Roma - Sahtior Donetk 2-3

O prima repriza perfecta pentru echipa lui Mireca Lucescu - Sahtior a revenit de la 0-1, pentru a marca trei goluri pana la pauza! Perotta a deschis scorul pentru italieni (28), dar Sahtior izbuteste egalarea in minutul urmator cand sutul deviat al lui Jadson arunca mingea in poarta! (29) In minutul 36, Douglas Costa suteaza perfect de la marginea careului, iar Luiz Adriano marcheaza pentru 3-1 in minutul 39, dupa o faza in care Arne Riise a facut cadou mingea echipei ucrainiene, dupa o gafa uluitoare!

In partea secunda, Lucescu a cautat sa securizeze rezultatul, in vreme ce italienii au riscat totul: au marcat o singura data (Menez, 61), iar echipa din Donetk pleaca spre casa cu un succes care ii ofera prima sansa la o calificare istorica in sferturile Champions League.

Meciuri disputate marti:

AC Milan - Tottenham 0-1

Valencia - Schalke 1-1