Pentru a 11-a oara consecutiv in optimile de finala ale Ligii Campionilor, Arsenal Londra intalneste miercuri echipa ce "i-a taiat aripile" in editia trecuta a celei mai importante competitii din Europa, pe FC Barcelona. In cealalta partida a zilei din Liga Campionilor, Sahtiorul lui Mircea Lucescu, aflat pentru prima data in aceasta faza a competitiei, infrunta mult mai experimentata echipa a lui Claudio Ranieri, AS Roma.

Fabregas, intre doua iubiri: Arsenal si BarcelonaFoto: Reuters

AS Roma - Sahtior Donetk (DolceSport, ora 21:45)

Pentru prima data in optimile Ligii Campionilor, Sahtior a jucat pana acum zece meciuri in Liga Campionilor impotriva unor echipe italiene. Singura lor victorie a fost inregistrata in noiembrie 2006, chiar impotriva celor de la AS Roma. In acea intalnire, Roma a castigat acasa cu 4-0, iar Sahtior la Donetk cu 1-0.

Claudio Ranieri (antrenor AS Roma): "Nu a fost greu sa ne pregatim pentru meciul cu Sahtior. Suntem profesionisti si stim ca exista posibilitatea sa castigam sau sa pierdem, dar eu sunt foarte optimist. Il stiu pe Mircea Lucescu foarte bine, m-am infruntat cu el in multe meciuri din Serie A si in Liga Campionilor. Sahtior este un club mare. Multi jurnalisti italieni erau fericiti ca tragerea la sorti ne-a adus in cale aceasta echipa, dar suntem in fata unei echipe excelente. Trebuie sa facem un meci mare. Abordam cu grija totul atunci cand vine vorba de aceasta competitie". (Uefa.com)

Mircea Lucescu (antrenor Sahtior Donetk): "E greu sa incepi sa joci din nou dupa doua luni. De fapt, ultimul nostru meci oficial a fost in 8 decembrie, impotriva celor de la Braga, in Liga Campionilor. A fost o performanta minunata, urmata de o vacanta lunga. Dupa o pauza ca aceasta nu e usor sa iti regasesti forma fizica pentru meci si trebuie sa muncesti mult pentru a aduce echipa intr-o forma buna. AS Roma nu este obisnuita sa piarda trei meciuri consecutive, eu consider ca egalul cu Brescia a fost echivalentul unei infrangeri, si de aceea cred ca orgoliul lor este ranit. Vom fi mai bine organizati tactic decat Roma, chiar daca ei au multi jucatori buni. Noi stim ca meciul se va juca in 180 de minute si nu doar in 90". (Uefa.com)

Ultimele rezultate:

Serie A: Roma - Napoli 0-2 (Cavani '49-penalty, '83)

Finala turneului amical Copa del Sol: Karpaty Lvov - Sahtior Donetk 1-0 (Khudobyak '59)

Echipe probabile:

Roma: Doni, Cassetti, Mexes, Burdisso, Riise, Simplicio, De Rossi, Perrotta, Menes, Vucinic, Totti

Sahtior: Pyatov, Srna, Chygrynskiy, Rakytskyy, Rat, Costa, Gay, Jadson, Willian, Eduardo, Luiz Adriano

Arsenal - Barcelona (TVR1, 21:45)

Rivale in finala Ligii Campionilor din 2006, Arsenal si Barcelona se intalnesc miercuri seara in faza optimilor. Cele doua echipe s-au intalnit si in sezonul trecut al acestei competitii, in faza sferturilor de finala, Barcelona calificandu-se in semifinale cu scorul general de 6-3, dupa o remiza in Anglia, scor 2-2, si o victorie pe Nou Camp, scor 4-1. Barcelona nu are statistica de partea ei in meciul de miercuri, deoarece nicio echipa din afara Angliei nu a castigat pe Emirates Stadium in cele 27 de meciuri jucate de londonezi in Liga Campionilor, incluzand si preliminariile. De asemenea, Lionel Messi nu a inscris niciodata in deplasare impotriva unei echipe din Anglia.

Arsene Wenger (antrenor Arsenal): "Barcelona este cu siguranta cea mai buna echipa din lume in acest moment si daca o eliminam avem o sansa mare sa castigam competitia. Avem o sansa sa aratam ca nu mai suntem echipa impotriva careia au jucat anul trecut. Avem convingere, o legatura puternica si un grup foarte motivat pentru a arata ca suntem o echipa diferita. Acum este momentul sa aratam asta. Toata lumea se asteapta la un meci captivant deoarece amandoua echipele jucam un fotbal atractiv. In prima repriza a meciului de acasa din sezonul trecut am fost spectatori. Din punct de vedere mental insa, acum suntem o echipa complet diferita. Vrem sa aratam cat de buni suntem. Suntem hotarati, concentrati si vrem sa castigam aceasta competitie. Stim ca intalnim super-favoritii Ligii, dar noi vrem sa-i eliminam". (Uefa.com)

Josep Guardiola (antrenor Barcelona): "Ambele echipe joaca foarte bine, au un fotbal atractiv. Interesul comun al fiecarei echipe este sa isi creeze cat mai multe ocazii. Ei ataca mai mult si se apara mai putin si cred ca ambele echipe vor face asta. Nu putem sa trecem cu vederea calitatea lor. Orice jucator de la Arsenal misca mingea foarte bine. Wenger este un antrenor incredibil, admir stilul sau si modul in care ii place sa joace fotbal. Am mult respect pentru Arsenal. Imi place sa o vad pe Arsenal jucand, insa nu-mi place sa joc impotriva ei. Sunt foarte puternici, dar au si slabiciuni. Stim ca golurile in deplasare sunt vitale in Europa, asa ca vom incerca sa ne facem jocul, suntem Barcelona. E inevitabil sa nu fii surprins cand joci in Europa, dar eu prefer echipele care te lasa sa joci". (Uefa.com)

Ultimele rezultate:

Premier League: Arsenal - Wolverhampton 2-0 (Van Persie '16, '56)

Primera Division: Sporting Gijon - Barcelona 1-1 (Barral '16/ Villa '80)

Echipe probabile:

Arsenal: Szczesny, Eboue, Djourou, Koscielny, Clichy, Walcott, Song, Wilshere, Fabregas, Nasri, Van Persie.

Barcelona: Valdes, Maxwell, Pique, Abidal, Alves, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Villa