In urma Adunarii generale extraordinare a Ligii Profesioniste de Fotbal, de luni, ce avea pe ordinea de zi prezentarea, discutarea si aprobarea Caietului de sarcini al licitatiei privind cesiunea drepturilor audio-vizuale, de telefonie mobila si internet si de televiziune pentru difuzarea meciurilor de fotbal din Liga I in urmatoarele trei sezoane competitionale (2011/2012, 2012/2013 si 2013/2014), s-a hotarat amanarea adoptarii Caietului de sarcini pentru saptamana viitoare.

Liga 1Foto: Hotnews

Precedenta licitatie pentru drepturile de televizare ale Ligii 1 a fost castigata de un singur participant la licitatie, insa la presiunea Consiliului Concurentei, pentru urmatoarele trei sezoane vor fi vandute noua pachete, in functie de difuzor. Cluburile nu sunt insa de acord, dorind sa vanda drepturile la comun.

"S-a amanat decizia. Trebuie sa se ofere bani cluburilor ca sa poti sa iei bani de la tv. Din cauza aceasta trebuie sa fim total transparenti fata de cei care vor castiga licitatia pe urmatorii trei ani. Nu au fost probleme, dar este normal ca fiecare sa-si spuna punctul de vedere. Cand se vor strange toate punctele de vedere, se va supune la vot si se va lua o decizie. Deocamdata nu se stie suma de pornire la licitatie, cand se va vota, vom sti" - Gheorghe Chivorchian, presedinte Poli Timisoara (citat de prosport.ro).

"Nu stiam ca asa se desfasoara sedintele la Liga. Aveam informatii, dar nu puteam sa cred. Este trist. Dumitru Dragomir a avut un monolog, dur si agresiv, ca la o sedinta de partid. Tot ce vine de la noi nu este bun. Ar trebui ca si cluburile sa se stranga. Nu putem fi luati de fraieri, nu putem fi de acord cu un astfel de Caiet de Sarcini. S-a amanat cu o saptamina discutarea acestui Caiet pentru ca totul era varza", a declarat Adrian Mititelu (Universitatea Craiova), potrivit gsp.ro

"Aici, la LPF, sint oameni obisnuiti sa traseze sarcini pentru fraieri. Cine nu este de acord cu ei este luat de dusman! Majoritatea sintem de acord pentru vanzarea drepturilor TV la comun, dar nu cum vrea Dumitru Dragomir. Nu sintem glugi de coceni sa facem ce vrea Dumitru Dragomir. Ar trebui sa ne lase sa ne stabilim soarta. Dar nu stiu ce se poate face. A stiut sa ne dezbine si nu ai cu cine sa faci o alianta. Le va fi greu insa sa faca vreo excrocherie", a adaugat patronul Craiovei.

Licitatia va incepe in luna martie, urmad a porni de la suma de 35 de milioane de euro pe sezon. Lupta pentru drepturile de televiziune se va da, cel mai probabil, intre Intact/DigiSport si Dolce Sport/TVR.