Brazilianul Roberto Carlos a decis sa-si rezilieze contractul cu formatia de la care activeaza din 2009, Corinthians (Brazilia). Considerat unul dintre principalii vinovati pentru eliminarea echipei sale din preliminariile Copa Libertadores, fundasul stanga a fost amenintat cu moartea in dese randuri de suporterii lui Corinthians si, in cele din urma, fostul jucator al lui Real Madrid a decis sa paraseasca echipa.

Roberto CarlosFoto: Agerpres

Corinthians a fost eliminata in preliminariile Copa Libertadores de catre columbienii de la Deportes Tolima, iar suporterii au protestat violent, nemultumiti fiind de prestatia sub asteptari a fotbalistilor echipei preferate. Una dintre tintele fanilor a fost Roberto Carlos, care a declarat ca a fost urmarit pe strada de mai multe ori si ca nu se simte in siguranta.

Roberto Carlos a ajuns la un acord cu oficialii lui Corinthians, hotarand sa puna capat contractului ce in mod normal expira in luna decembrie a acestui an. Presedintele clubului, Andres Sanchez, a confirmat sambata plecarea lui Carlos. "Am reziliat contractul de comun acord. Nu doar protestele fanilor l-au motivat pe Roberto Carlos sa plece. A fost, de asemenea, si o propunere de nerefuzat".

Roberto Carlos (37 ani) a declarat in dese randuri ca doreste sa-si incheie cariera in Europa. Printre cluburile interesate de serviciile fundasului stanga se afla West Ham United si Los Angeles Galaxy. De asemenea, presa din Rusia anunta ca Roberto Carlos a primit o oferta de la echipa de prima divizie, FC Anji Mahacikala. Potrivit informatiilor din media, rusii i-au propus un contract pe doua sezoane, urmand a primi un salariu anual de 5 milioane de euro.

La Corinthians, Roberto Carlos a jucat 64 de meciuri si a marcat cinci goluri, dar nu a reusit sa castige niciun trofeu.