Spaniolul Fernando Torres se apara in fata acuzatiilor "de tradare" venite din partea suporterilor lui Liverpool, declarand ca a ales sa plece la rivala Chelsea "din motive sportive" si nu pentru bani. Transferat in urma cu o saptamana pentru suma de 50 de milioane de lire sterline, "El Nino" recunoaste ca nu se mai simtea bine la Liverpool si vroia sa plece.

Fernando Torres (Chelsea), fata in fata cu fostul sau coechipier, Steven Gerrard (Liverpool) Foto: Reuters

"Nu am plecat la Chelsea pentru bani, ci din motive sportive. Chelsea si-a aratat interesul pentru mine exact atunci cand vedeam totul in negru. Ma gandeam sa mai raman inca un an la Liverpool si sa-l cosider un sezon de tranzitie. Dar vine un moment cand iti pierzi entuziasmul, vezi si ca cei din selectionata Spaniei joaca la un nivel diferit", a declarat Torres pentru postul de radio spaniol Cadena Ser.

"Liverpool va fi intotdeauna speciala pentru mine. Nici una, nici alta nu e mai buna. Daca ne uitam la istorie, Liverpool e un club mai mare, dar trece acum printr-o perioada dificila. Chelsea este ca si Manchester United, cea mai puternica in ultimii zece ani", a adaugat spaniolul.

Fanii l-au acuzat pe Torres ca i-a tradat, dandu-i foc tricoului sau de la Liverpool, insa spaniolul crede ca acest comportament a fost influentat de media britanice. "Sunt sigur ca fanii nu mi-ar mai fi ars tricoul daca nu erau de fata si camerele de luat vederi. Suporterii cred ca eu sunt de vina pentru tot, dar nu au auzit si versiunea mea. Dar asta este fotbalul, niciodata nu stii ce se poate intampla in viitor. E adevarat ca vroiam sa plec, dar nu in acest fel".

Dupa ce a debutat duminica in infrangerea suferita de Chelsea in fata lui Liverpool, "El Nino" se afla in aceste zile alaturi de selectionata Spaniei, miercuri urmand a juca un meci amical cu nationala Columbiei.