Federatia Europeana de Fotbal (UEFA) a decis sa sanctioneze Federatia Sarba de Fotbal, dupa ce doi membri ai acesteia au criticat prestatia arbitrului de centru din partida pe care selectionata sarba a jucat-o in septembrie impotriva Sloveniei, in preliminariile pentru Campionatul European din 2012. De asemenea, celor doi invinuiti, fostul jucator Savo Milosevic si Ivica Dragutinovic (Sevilla), le-a fost interzis accesul la urmatoarele partide din preliminarii.

Serbia, amendata de UEFAFoto: Reuters

Dupa meciul din 7 septembrie 2010, dintre Serbia si Slovenia, incheiat la egalitate, scor 1-1, Savo Milosevic si fotbalistul lui Sevilla Ivica Dragutinovic au criticat in public arbitrajul portughezului Olegario Benquerenca, acuzandu-l pe oficial ca nu a fost impartial si a dat decizii in defavoarea lor. De asemenea, cei doi au declarat ca arbitrul a vrut sa favorizeze pe Italia, selectionata care face parte din aceeasi grupa din preliminarii.

UEFA a analizat cazul si a decis, marti, sa acorde o amenda de 25.000 de euro Federatiei Sarbe si le-a interzis lui Milosevic si Dragutinovic, care au asistat la meci in calitate de invitati ai Federatiei Sarbe, sa mai asiste la vreun meci al nationalei lor in urmatoarele sase partide ale Grupei C, din preliminariile EURO 2012.

"Nu am absolut niciun comentariu referitor la sanctiunea UEFA. Am decis inainte de aceasta sanctiune sa nu mai particip la meciurile echipei nationale asa ca nu am nicio problema", a declarat Milosevic dupa aflarea sanctiunii.

Dragutinovic nu a reactionat insa la fel de bine la aflarea suspendarii, invinuindu-i din nou pe oficialii UEFA. "Se pare ca au folosit evenimentele de la Genova pentru a ne ataca in continuare. Nu stiu daca au mai fost sanctiuni atat de drastice", a declarat jucatorul lui Sevilla, anuntand si ca isi va cauta dreptatea in justitie.

Aceasta este a doua amenda acordata Federatiei sarbe de fotbal in ultimele patru luni. Serbia a fost amendata cu 120.000 de euro si a pierdut meciul cu Italia la masa verde, dupa ce in 13 octombrie meciul de la Genova dintre cele doua selectionate a fost oprit ca urmare a incidentelor provocate de fanii sarbi.