Dupa mai multe saptamani de incertitudine, Adrian Mutu a fost reprimit in lotul Fiorentinei, romanul primind inca o sansa din partea conducerii echipei Viola. "De aproape un an nu joaca. Sunt sigur ca va fi convocat la prima reprezentativa daca va da randament. Nu cred insa ca va reusi sa revina pana la meciurile cu Bosnia", a declarat Ionut Lupescu, directorul general al FRF, in legatura cu viitorul atacantului Mutu la echipa nationala a Romaniei.

Adrian Mutu Foto: Rompres

"Portile nationalei sunt deschise. Mutu are nevoie de liniste acum. De aproape un an nu joaca. Daca va da randament si va fi in forma ca acum doi-trei ani, sunt sigur ca Razvan Lucescu il va convoca. Nu cred, insa, ca va reusi sa revina pana la meciurile cu Bosnia. El trebuie sa inteleaga totusi ca nu trebuie sa se foloseasca de nationala doar pentru propriul ego", a declarat Ionut Lupescu, directorul general al FRF, la Dolcesport.

Dupa ce a fost suspendat pentru consum de sibutramina (9 luni), Mutu a mai luat o pauza importanta de la fotbal dupa ce a fost scos din lotul Fiorentinei. Atacantul roman a parasit cantonamentul formatiei inainte de partida cu Bologna (din Serie A) fara o motivatie anume. Italienii l-au suspendat si nu l-au trecut nici macar pe lista de transferuri, dar dupa ce fotbalistul si-a cerut scuze si a renuntat la impresarul Ioan Becali a fost reprimit la prima echipa.

Urmatoarele partide:

26 martie/ Bosnia - Romania

26 martie/ Albania - Belarus

29 martie/ Romania - Luxemburg

Clasament Grupa D:

1 Franta 9 puncte (4 jocuri)

2 Belarus 8 (4 jocuri)

3 Albania 5 (4 jocuri)

4 Bosnia 4 (3 jocuri)

5 Romania 2 (3 jocuri)

6 Luxemburg 1 (4 jocuri).