Nationala de tineret a vrut sa evite Franta in grupa peliminara pentru Campionatul European Under 21, insa tragerea la sorti de joi de la Nyon i-a pus in cale exact echipa de care "fugea". Emil Sandoi, selectionerul tineretului, e convins ca echipa sa va avea un parcurs bun in preliminariile CE, cu toate ca face parte dintr-o echipa echilibrata in care trei echipe se vor lupta pentru primul loc.

Emil Sandoi, selectionerul Romania U21Foto: AGERPRES

"Nu sunt eu foarte norocos la tragerile la sorti. N-am fost niciodata. Daca la play-off-ul din toamna trecuta am dorit sa evitam Anglia, pana la urma am disputat barajul tocmai in compania englezilor. La fel si astazi, desi declarasem zilele trecute ca ar fi bine sa evitam din grupa a doua valorica echipa Frantei, tocmai nationala franceza ne-a iesit in cale", a declarat selectionerul nationalei de tineret a Romaniei, Emil Sandoi, pentru site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

Sandoi este de parere ca Grupa 9, din care face parte Romania, alaturi de Franta, Slovacia, Letonia si Kazakhstan este una echilibrata, lupta pentru primul loc urmand a se da intre trei echipe: "Daca ne uitam si la ceilalti adversari din grupa, vreau sa mentionez ca Slovacia a avut un parcurs foarte bun in precedentele preliminarii, terminand pe locul doi in grupa respectiva, inaintea Serbiei si Norvegiei. Si Letonia este de luat in seama foarte serios, in timp ce Kazakhstanul e clar o echipa incomoda. As concluziona ca este o grupa echilibrata, in care, totusi, probabil ca trei echipe se vor lupta pentru primul loc si pentru calificarea la baraj, in speta echipa noastra, Franta si Slovacia".

In ciuda "ghinionului" de la tragerea la sorti, selectionerul echipei de tineret este increzator in sansele echipei sale: "Eu sper sa avem in continuare si cu aceasta noua generatie constanta in joc si-n rezultate, ceea ce in general lipseste echipelor de tineret. Bineinteles ca ne dorim sa facem o figura frumoasa si sa ne calificam la baraj. Sigur ca este bine ca am evitat o grupa de sase echipe, pentru ca deja suntem putin cam in urma fata de contracandidatele noastre, deoarece noi am disputat play-off-ul din toamna cu Anglia, in timp ce Franta si Slovacia nu au facut acest lucru, avand posibilitatea sa dispute deja doua jocuri amicale cu noua generatie. Inca o data, chiar daca ma repet, doresc sa punctez faptul ca, desi nu am fost prea norocosi la tragerea de astazi, totusi sunt convins ca vom avea un parcurs bun si in aceasta campanie de calificare."