Bayern Munchen si Federatia Olandeza de Fotbal au ingropat securea razboiului si au ajuns la un acord in disputa lor in legatura cu accidentarea lui Arjen Robben. Echipa bavareza nu a putut beneficia de serviciile mijlocasului pentru mai multe luni dupa ce acesta s-a accidentat in timpul unei partide cu nationala sa si, dupa lungi dispute, cele doua parti au ajuns la un numitor comun, Bayern urmand a juca un amical impotriva nationalei Olandei.

Robben, motiv de cearta intre Bayern si Federatia olandezaFoto: Reuters

Arjen Robben a avut un sezon 2009/2010 foarte bun, internationalul olandez ajutandu-si echipa sa castige titlul in Bundesliga, Cupa Germaniei si sa ajunga pana in finala Ligii Campionilor. Robben s-a accidentat insa in turneul pregatitor pentru Cupa Mondiala, nefacand parte din echipa Olandei in primele doua meciuri oficiale din Africa de Sud. Robben a participat la celelalte cinci meciuri ale "Portocalei Mecanice", ajungand pana in faza finala a turneului mondial.

Inaintea inceperii sezonului in Bundesliga, Robben a fost diagnosticat cu ruptura musculara, oficialii clubului german acuzandu-i pe oficialii Federatiei olandeze de faptul ca accidentarea jucatorului nu a fost tratata corect, recuperarea lui fiind fortata pentru ca acesta sa poata juca la Mondial.

Bayern nu a putut sa-l foloseasca pe Robben in prima jumatate a sezonului, mijlocasul fiind disponibil abia in luna ianuarie a acestui an. Dupa mai multe luni de acuze, cele doua parti au ajuns la un acord, urmand a juca un amical. "Suntem fericiti ca am rezolvat in cele din urma aceasta problema. Este bine pentru familia fotbalului ca am ajuns la o solutie corecta si satisfacatoare", a declarat presdintele lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge.

Meciul amical se va disputa acasa la Bayern, in 22 mai 2012, toate castigurile de pe urma acestei partide urmand a ajunge in posesia clubului german.