Fernando Torres a fost achizitionat de Chelsea cu doar cateva minute inainte ca perioada de transferuri sa se incheie. In schimbul sau, formatia de pe Stamford Brigde a platit nu mai putin de 50 de milioane de lire sterline. Pentru a-l inlocui, cormoranii l-au achizitionat pe Andy Carroll, de la Newcastle, in schimbul a 35 de milioane de lire sterline.

Fernando Torres, la ChelseaFoto: chelseafc.com

Telenovela Fernando Torres a luat sfarsit, jucatorul spaniol fiind, in cele din urma, vandut de Liverpool. Dupa o perioada indelungata de speculatii, lucrurile au fost clarificate in ultimele minute ale perioadei de transferuri. Chelsea a facut o oferta de-a dreptul impresionanta - 80.21 de milioane de dolari, iar echipa de pe Anfield a acceptat-o.

"Clubul de fotbal Chelsea este incantat sa anunte transferul jucatorului Fernando Torres, atacantul spaniol semnand un contract valabil pentru urmatorii cinci ani si jumatate", se precizeaza pe site-ul oficial al "albastrilor".

"Sunt fericit ca am ajuns la Chelsea, iar obiectivul meu in acest moment este acela de a incerca sa ajut cat mai mult echipa. Am jucat de multe ori impotriva celor de la Chelsea, iar de fiecare data au fost partide memorabile. Voi fi coechipier cu jucatori foarte buni, sper sa inscriu de cat mai multe ori" - Fernando Torres.

Pentru a-l inlocui pe Torres, Liverpool a achizitionat doi jucatori: Luis Suarez (de la Ajax in schimbul a 26.5 milioane de lire sterline) si Andy Carroll (de la Newcastle in schimbul a 35 de milioane de lire sterline).

Fernando Torres a imbracat de 142 de ori tricoul cormoranilor, ibericul bifand 81 de goluri pentru Liverpool.