Dupa ce clubul olandez Vitesse Arnhem a anuntat acordul cu Valerica Gaman pentru un transfer, Universitatea Craiova a emis un comunicat de presa prin care sustine ca fundasul este inca sub contract cu echipa olteana, astfel ca transferul sau in Olanda nu este posibil.

Gaman, declarat liber de contractFoto: Agerpres

Valerica Gaman si Stefan Barboianu au parasit cantonamentul Universitatii Craiova in urma cu doua saptamani si au depus memoriu la Liga Profesionista de Fotbal pentru a deveni liberi de contract. Comisia pentru solutionarea litigiilor din cadrul LPF trebuia sa dea martea trecuta verdictul in cazul celor doi jucatori, insa cazul a fost amanat pentru 1 februarie.

Comunicatul Universitatii Craiova:

"Cu privire la situatia jucatorului Valerica Gaman, FC Universitatea Craiova face urmatoarele precizari:

1. Valerica Gaman este sub contract cu FC Universitatea Craiova pana in anul 2015;

2. Nu exista niciun document, semnat de clubul nostru, care sa-i permita jucatorului Gaman Valerica sa fie liber de contract fata de FC Universitatea Craiova;

3. Nu exista niciun acord al clubului nostru care sa-i permita lui Valerica Gaman sa negocieze cu un alt club

De asemenea, informam opinia publica de faptul ca am anuntat in scris clubul Vitesse Arnhem, dar si FIFA, Federatia Olandeza de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal cu privire la situatia reala a jucatorului Gaman Valerica, fata de cele aparute pe siteul official al clubului olandez Vitesse Arnhem.

In acest moment, jucatorul Gaman Valerica este netransferabil.

Orice contact cu acest jucator, fara acordul nostru, al vreunui club este o incalcare grava a regulamentelor FIFA si sunt pasibili, atat clubul respectiv, cat si jucatorul, de sanctiunile disciplinare prevazute in regulamentele FIFA!".